SAĞLIKTA KAOS VAR!

Sağlık çalışanları,Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından katledildiği 17 Nisan'a yaslı giriyorlar.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Sağlık çalışanları,Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından katledildiği 17 Nisan’a  yaslı giriyorlar. AKTİF SAĞLIK-SEN  ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ;Ersin  Arslan’ın katledildiği geçen üç yıl içerisinde sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarında herhangi bir azalma olmadığını, aksine bu tür olayların her geçen gün arttığını belirterek, “Hayat kurtarmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlıkçılar gelinen noktada artık kendi hayatlarından şüphe duymaktadır. Sağlıkçılara uygulanan şiddet durmadığı sürece yasımız da son bulmayacaktır” dedi.

AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ;''17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti bir kez daha kınadı. Daha önce sağlıkçılar tarafından bugünün yas ilan edildiğini hatırlatan BAŞKAN KARATAŞ; “3 yıl önce yaşanan bu akıl almaz saldırıdan derslerin çıkarılması gerekirken, gelinen nokta bizlere gösterdi ki ne yetkililer ne de  bir kısım hasta ve hasta yakını bu derslerden nasibini alamadı. Geçen 3 sene içerisinde bir gün yok ki sağlıkçılar şiddete maruz kalmamış olsun” ifadelerini kullandı.

 KARATAŞ;'' Dr. Ersin Arslan’ın katledilmesinden sonra Sağlık Bakanlığı’nın devreye soktuğu “Alo 113 Beyaz Kod” sistemine bugüne kadar 30 bine yakın sağlıkçının başvuruda bulunduğunu belirterek, “Geçen sürede binlerce sağlık çalışanı sözlü veya fiziksel olarak şiddete maruz kaldı. En fazla şiddete maruz kalanlar arasında Doktorlar bulunurken, diğer sağlık çalışanları da bıçakla yaralama ve küfür dahil şiddetin her türlüsünden nasibini aldı. Tek derdi vatandaşın sağlığı olan ve onlara daha iyi hizmet sunabilmek için 7-24 görev yapan sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları bu şiddet vakaları asla kabul edilemez. Dünyada bir başka meslek daha yoktur ki bir taraftan insan hayatı kurtarsın, diğer taraftan da saldırı sonucu kendi canından olsun. Bu akıl tutulması artık son bulmalı ve sağlık çalışanları hak ettikleri değeri görebilmelidir” dedi.


Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bu konuda sorumluluğu bulunan her kurum ve kuruluşa çağrıda bulunan BAŞKAN KARATAŞ; “Yıllardır gerek canımızdan olarak, gerek darp edilerek, gerekse küfür yiyerek bu mesleği sürdüren sağlıkçılar olarak yine de bir gün olsun kimseye sitemde bulunmadık. Çünkü bizler işimizi yapmakla o kadar meşgulüz ki bırakın kendimize vakit ayırmayı vatandaşa hizmet vermekten kendimizi savunacak zaman bile bulamıyoruz. Bu nedenle Yetkililere çağrıda bulunuyoruz;'' Artık sağlıkçıların ne sabrı ne de dayanacak gücü kalmamıştır. Sağlıkta şiddet sorununa acilen çözüm bulunmalıdır'' dedi.

AKTİF SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ son olarak; Dr. Ersin Arslan’ı bir kez daha rahmetle anarken, ailesine ve yakınlarına ise sabırlar diledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN