SARAÇ Dünya Ekonomisi Küçülme Yaşadı

Elazığ Ekonomi Platformu Ahmet Saraç Başkanlığında Aylık Olağan Toplantısını Yaptı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Ekonomi Platformu dönem Başkanı Ahmet SARAÇ, Türkiye ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmamız, ülkemizin geleceğini tek hedef olarak belirleyerek buna göre çalışmamız gerekiyor.
 
Başkan SARAÇ, Türkiye'nin jeopolitik olarak önemli bir noktada bulunduğunu, ekonomik ve siyasi açıdan güçlü olmak zorunda olduğunu kaydetti.
"Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünyayla birlikte korona virüs pandemisi yaşadık. Dünya ekonomisi küçülme yaşadı ve şimdi tedarik zincirlerinin bozulması nedeniyle taleplerin karşılanamaması gibi durumlarla karşı karşıya kalınıyor. Bu süreçte ülkemiz hız kesmeden büyümeye devam etmiştir. 

Yüksek faiz ve kur oynaklığı ekonomiye zarar veriyor. Pandemi, tüm olumsuzluklarına rağmen Türkiye'ye yatırım, üretim ve ihracat için önemli fırsatlar sunuyor. Türkiye, dünyanın tedarik merkezi olabilecek kapasitededir. Üretimini geliştiren, ihracat yapan, cari açığını kapatan bir ülke olabilecek kapasitemiz mevcut. Bunun için, yaşadığımız süreçte birlik ve beraberlik içinde olmamız, ülkemizin geleceğini tek hedef olarak belirleyerek buna göre çalışmamız gerekiyor. Tam bağımsızlık için ekonomik gücümüzün artması amacıyla, tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN