Semt Konağı Öğrencileri Müzeleri Gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'nın ortaklaşa organize ettiği Semt Konakları Yaz Okulları projesi kapsamında eğitim gören yaklaşık 800 öğrenciye müzeler gezdirildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesine ait 8 Semt Konağı öğrencileri saha etkinlikleri kapsamında Radyo ve Gramofon Müzesi, Kent Müzesi, Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Malatya Kültür Evi’ni ziyaret etti.   

Semt Konakları’nda düzenlene Yaz Okulları projesi kapsamında düzenledikleri gezi programı hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürü Erkan Tekgül, “Yaz Okulu kapsamında TÜGVA ile beraber başlatmış olduğumuz yaz okulu etkinlikleri çerçevesinde 8 Semt Konağımızda 800’e yakın öğrencimiz eğitim alıyor. Bu 5’inci haftamız, toplamda 6 haftalık bir proje süreci. Her hafta sonu bir saha etkinliği kapsamında geziler, sınıf içi oyunlar, bahçe oyunları gibi etkinliklerle yaz okulumuzu zenginleştiriyoruz. Bu haftaki saha etkinlimiz ise müze gezileri oldu. Çocuklarımıza Radyo ve Gramofon Müzesi’ni, Kent Müzesi’ni, Fotoğraf Makinesi Müzesi’ni ve Malatya Kültür Evi’ni gezdiriyoruz. Bu aşamada Halk Eğitim öğretmenlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bize her zaman destek olan ve her türlü imkânı sağlayan, çocuklarımızı çok seven ve kendisi de bir eğitimci olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a da öğrencilerim ve öğretmenlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Yaz Okulları kapsamında Radyo ve Gramofon Müzesi, Kent Müzesi, Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Malatya Kültür Evi’ni ziyaret eden öğrenciler, müzeleri çok beğendiklerini ve bu gibi gezilerin çok faydalı olduğunu söylediler. Öğrenciler düzenlenen gezi programı kapsamında ziyaret ettikleri mekânları herkese tavsiye edeceklerini de dile getirdiler. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN