Tataruşağı'nın İçme Suyu Sorunu Çözüldü

MASKİ Genel Müdürü Mert:'Bizim Görevimiz 24 Saat Muslukta Su Akıtmak'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Akçadağ İlçesi Tataruşağı Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, yılın belirli aylarında su sıkıntısının yaşandığını belirterek, “Bizim görevimiz suyun musluklarda 24 saat akmasını sağlamak. Kırsalda su sıkıntısı çeken yerleşim yerleri için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, merkez ilçeler başta olmak üzere kırsal ilçelere bağlı mahallelerde içme suyu sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Akçadağ İlçesi’ne bağlı Tataruşağı Mahallesi’nin içme suyu sorunu çözüme kavuştu. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve Tataruşağı Mahalle Muhtarı Celal Kayaş yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
Arazi yapısı nedeniyle Tataruşağı Mahallesi sınırları içinde su bulmanın zor olduğunu aktaran Tataruşağı Mahalle Muhtarı Celal Kayaş, “Yıllardır su sorunu yaşıyorduk. Durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert’e ilettik. Sağ olsunlar büyük bir çalışma başlattılar. Mevcut kaynakları güçlendirmek ve yeni kaynaklar bulmak için elinden geleni yaptılar. Suyumuz çoğaldı. İnşallah bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüze emeklerinden dolayı mahallelim adına teşekkür ediyorum” dedi.

MERT: HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda içme suyu ile alakalı sorun bırakmamak adına MASKİ olarak devamlı sahada olduklarını aktaran MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise, “Tataruşağı Mahallemizi besleyen kaynaklarda inceleme yapmak için geldik. Arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yapmışlar ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız bu bölgedeler de çalışıyorlar. Diğer kaynakları da toparlayıp Tataruşağı deposuna götüreceğiz. Kayıp kaçağı kontrol edeceğiz. Amacımız burada 24 saat suyun akmasını sağlamak. Tataruşağı yıllardır çok ciddi problem yaşıyor. Biz bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Kaçakları da kontrol edeceğiz. Gerekirse birde sondaj çalışması yapacağız. Şartlar ne olursa olsun biz vatandaşımıza suyun götürmek zorundayız. Bizlere her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a şükranlarımı sunuyorum. Sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN