3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ - Mehmet GÜLEÇ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ


Bir ''Dünya Engelliler Günü'' nü daha kutladık; çeşitli etkinlikler, faaliyet ve toplantılarla... Bir kez daha hayatımızın bir parçası olan ama günlük yaşamda varlıklarını zaman zaman unuttuğumuz engelli vatandaşlarımıza onlarla birlikte olduğumuzu hatırlatmak istedik. Onları unutmayalım, maddi ve manevi destekleyelim ama onların yaşam kalitelerini artıracak ve toplumla entegrasyonlarını sağlayacak kalıcı hizmetlerin değerini de göz ardı etmeyelim. 

Bu sene Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Dünya Engelliler Günü'ne 2 yeni projeyle ''selam'' dedi. Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile uygulamaya geçen ilk proje, Türkiye’de bir ilk olacak. Proje, 0-3 Yaş Eğitim Merkezi’nin fiziki alt yapısının kurulması ve 0-3 yaş aralığındaki çocuklara, ailelerine ve eğiticilere yönelik bir eğitim rehberinin hazırlanmasını hedefliyor. Gerçekleşecek pilot eğitimler sonrasında 0-3 Yaş Eğitim Merkezi, ZİÇEV’in Gölbaşı-Ankara yerleşkesinde faaliyetlerine başlayacak.

Diğer önemli proje ise, 2015 yılı Avrupa Birliği Erasmus+ Programı’na mesleki eğitim alanında sunulan 206 proje arasından seçilen 26 proje arasında yer aldı. Proje ile, özel eğitim alanında zihinsel engellilerle çalışan, ancak özel eğitim mezunu olmayan alan çalışanlarına yönelik ‘’davranış değiştirme ve yönetme’’ ‘’iletişim ve dil yeteneklerini geliştirme’’ ve ‘’kanıta dayalı uygulamalar’’ başlıklarında 3 modülden oluşan bir mesleki eğitim programı geliştirilecek. Proje, Avrupa Birliği’nin iyi uygulamalarından yararlanacak ve geliştirilecek mesleki eğitim programının bir e-portal yoluyla Türkiye çapında tüm hedef kitleye ulaştırılmasının teknik altyapısı oluşturulacak.

Yeni projeler ise yolda…  

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!