ÇOCUK (YAP) - Prof Dr.Orhan ARSLAN

ÇOCUK (YAP)


“Süt vermenin süresi tam iki senedir (Bakara 2/233). ”Onun (hamilelikte) taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır (Ahkaf 46/15).”

Rabbimiz! Kadın çocuk doğurmaz, toplumu doğurur. Yeteri sayıda çocuk doğurmazsa, hem topluma, hem kendine, hem de çocuğa zulmetmiş olacaktır

Günümüz modası olan tek çocukla yetinme, lükstür ve fıtrata aykırıdır.
Kocaman evin içinde sadece 1 çocuk komiktir. Allah anaya tek çocuğa fazla gelen bir şefkat-ilgi-sevgi yüklemiştir. Fazla şefkat çocuğu yakar, ilgi ve şefkat baskınına uğrayan çocuk; azgın ve şımarık olur.

Tek çocuk paylaşmayı bilmez. Çünkü her şey hep kendisinindir. Soru: Bu çocuk yarın eşiyle nasıl mutlu olacaktır? Oluşan tek çocuk sendromu, ömür boyu başa beladır; kendisine partner ve ortak istemeyecektir.

Hep ve yegâne tek ilgi odağı olmaya alışmıştır.

Tek çocuk; erkekse geline problem, kızsa damada sıkıntıdır.

Allah anneye o koskoca düzeneği bir çocuk yapsın diye vermedi ki? Bu tarihin en büyük israfıdır.

Anne vücudu; neredeyse 40 yıl süreyle (500 ay) “yumurta üreterek”, “ben anne olmak istiyorum” diye bağıracak, siz de buna kulak tıkayacaksınız.

500 yumurtaya karşılık 1 çocuk… Allah’a karşı ayıp oluyor.

Bir çocuğu büyütmek için annenin harcadığı enerji, iki çocuğu büyütür, biraz da artar.

Normali en az 4 çocuktur; 2+2. Önce birer yıl arayla iki çocuk, 3-4 yıl sonra iki çocuk daha. Bu durumda çocuklar ikişer çifter büyüyecek, şefkat ve ilgi dağılacaktır.
Çocuğun da, abla, ağabey ve kardeşlere ihtiyacı vardır. Çünkü çocuklar birbirlerini terbiye ederler, hatta birbirini dengelerler. Ötekine örnek ve model olurlar.

Zengin ve eğitimli aileler! İmkânlı ve güçlü aileler! Özellikle sizler çok çocuk yapmalısınız.
Niçin mi?

Çocuklar yapmakla, yeryüzüne halifeler-insanlar yetiştiriyorsunuz. 
Allah’ın şaheseri olan insan olağanüstü müthiş bir varlık.
Mevcudatın ekseninde Allah, mahlûkatın ekseninde insan var. İnsan en büyük derman ve Allah’ın umududur.

Çocuk yapmakla, Allah’ın iki büyük projesi olan İnsan ve Kuran projesine ortak oluyorsunuz. En az 4 kere. Çünkü Allah, bu ikisinin buluşmasını istemektedir.

Çocuk doğurmak, “Kelime-i şehadet getirerek” Allah’ın varlığına şahit olacak birine hayat vermektir.

Tek çocuk 1 adettir. 4 çocuk ise 4 tane 1’i yan yana koymaktır; yani 1111 sinerjisine ulaşmaktır. Allah’ın yüklediği güçle çocuklar birbirlerine bereket katarlar. Birbirlerini mübarek (verimli, bereketli) kılarlar

Sezeryanla yapılan doğum, hem ana, hem de çocuk sağlığı ve neslin selameti açısından yüzlerce mahzuru olan tehlikeli bir uygulamadır. Kesinlikle terkedilmelidir.

EY TÜRKLER! ÇOCUKLAR YAPMAYI LÜTFEN BİR DAHA DÜŞÜNÜNÜZ!

İşte bir örnek…
“ Zekeriya, Rabbine dua etti: Rabbim! Bana hayırlı bir nesil bağışla. Melekler O’na, Allah tarafından Yahya'yı müjdelediler. Zekeriya: Rabbim! Ben ihtiyarım, üstelik karım da kısır, benim nasıl oğlum olabilir? Allah şöyle buyurdu: Allah dilediğini yapar (Ali İmran 3/38-39-40).”

Aslında Zekeriya peygamberin sünneti cazip değil mi?
Biz de Rabbimize dua delim mi? Edelim… Haydi…

Rabbimiz! Dünya nimeti olan çocuklarımızı bize bağışla. Yenilerini lütfet. Çok, çok ikram et. Seni sınırsızca övüyor ve çok seviyoruz Allah’ım.

Hayırlı cumalar
Ankara, 12 Haziran 2015
Orhan Arslan

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
20Mar

BU DA GEÇER YA HÛ

13Mar
04Eyl

Hallâk Olan Allah’a İman

23Mar

ORUÇ MAKSATTIR

14Mar

Aydınlanma ve Akıl