BİLMEK İSTİYORUM - Zeynel Abidin BAŞARAN

BİLMEK İSTİYORUM


Ülkemizin, Atatürk’ün ifade ettiği gibi  sekizbin yıllık Türk yurdu olan Türkiye coğrafyasında yaşamasının göz göre göre inkâr edilmesine başlandı artık…. Türk milletinin neredeyse azınlık durumuna düştüğü bu günlerde, dilinden tutunuz da dinine, ahlakından tutunuz da geleneklerine, tarihinden tutunuz da günün hakikatlerine kadar ve daha daha,  nice değerleriyle birlikte lime lime edilirken, ezici bir çoğunluğun "Mankurt" laşmasını kabul etmeyenlerin, bu kokuşmuşluk ve çözülmüşlük içerisinde " Varım " diyenlerin olmasını ne kadar çok isterdim.

        Tarihine sövenlerin tarihten bi haber olduğu bugünlerde ve yine kendi ihaneti içerisinde Rabb’lerini bırakıp kürevi güçlere secde eden dalkavukların hiç olmamasını ne kadar çok isterdim…

          Aklınca, bilgiçlik taşıyan bazı şarlatanların gerçeklerden kaçarak “ Vatan Kurtarma “ projeleri ile milleti ayrıştırırken, bunlara karşı milleti uyaranların olmasını istiyorum artık. Hakikatlerden layıkıyla haberdar olanların varlığını bilmek istiyorum. Bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için mücadeleci tavrını, " tebliğ " görevini aksatmadan yürütenleri görmek istiyorum. Aynı duyguya gönül koymuş, insan için, sevgi için, vatan ve millet için çalışan, diline, dinine, sahip çıkacak tüm insanlara saygılı insanlığa âşık; benim gibi acizleri yüreklendirecek, ferahlatacak insanlar olsun istiyorum.
              Bu ülkeyi samimiyetle sevenler, herkesçe malum duruşunuzu meth etmeyeceğim, zira size layık güzel sözler bulmam asla mümkün değildir. Ancak, yaptığınız birlik ve beraberlik çağrıları kulakları sağır olanları uyandırsın istiyorum. Sizin çağrılarınızın memleket işlerinde çok gerekli olan bir duruştur. Barışçıl, ilmi hizmetler ve gayelerinizden dolayı en üst seviyede samimiyetle ve inançla hizmet verdiğinizden dolayı, sizleri Yüce Rabb’imin muzaffer kılmasını yürekten istiyorum. Çünkü bir ülkedeki kargaşa, ve mutsuzluk, dünyadaki kargaşa ve mutsuzluk demektir. Her türlü kaotik ortam, dolaylı, dolaysız diğer dünya devletlerini de olumsuz olarak etkileyecektir. Bu nedenledir ki, hiçbir kargaşanın, hiçbir terör saldırısının ve hiçbir savaşın galibi yoktur. Bu tür felaketler herkes için maddi ve manevi yıkımdır. O yüzden ülkesini seven sizler çalışmalarınızın ve muvaffakiyetinizin yalnız milletimize değil, tüm dünyaya da huzur getireceğine inanıyorum…
            Son olarak şunu mutlaka hatırlatmalıyım ki;  Tarihteki tüm Türk Devletlerinin yıkılış süreçlerinin aynısı ne ise, Osmanlıyı çökerten sebepler neler ise, o gün onlarla işbirliği yaparak efendilerini dinleyenler kimler ise, bugün de aynı kişiler sahnede rol almış, senaristler de aynı oyunu kurgulamakta ve sahneye koymaktadırlar.      

         Geçmişteki vatan ihanetçilerinin ideolojik torunları bugün de aynısını yapmaktadırlar. Acaba tarih tekerrürden mi ibarettir? Tarih hataların tekerrürüdür. “Tarih tekerrür etmez. Hatalar tekerrür eder.” Diyen Âkif’lerin ve şehitlerimizin kemikleri daha ne kadar sızlayacaktır.

Saygılarımla 

 

ŞEHİTLER

Şehitler, Malazgirt, Kafkas Şehitleri

Çanakkale ve Ege’nin Zeybekleri

Ve Kuvayi Milliye şehitleri,

Mezardan çıkmanın vaktidir!

Şehitler,

Sakarya'da, İnönü'nde, Afyon'dakiler

Dumlupınar'dakiler de elbet…

Ve de Aydın'da, Antep'te vurulup düşenler,

Siz toprak altında ulu köklerimizsiniz,

Sizler ulu çınarlarımızsınız

Ve Sizler canlı şahitlerimizsiniz

Yatarsınız al kanlar içinde.

Şehitler,  Kalkın…

Siz toprak altında derin uykudayken

Düşmanı çağırdılar, satıldık, uyanın!

Biz toprak üstünde derin uykulardayız,

Kalkıp uyandırın bizi! Uyandırın bizi!

Şehitler, Malazgirt, Çanakkale

 Ege nin Zeybekleri

Ve Kuvayi Milliye şehitleri,

      Mezardan çıkmanın vaktidir! Nazım Hikmet

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Haz

AGNOTOLOJİ BATI TOPLUMU VE BİZ

07Mar

Kadınlar Dünyadır

16Kas
05Kas
20Ekm

Özgüven ve Özdisiplin