Açıkkapı: Şehitlerimizin Hatıralarına Sahip Çıkmak Namus Borcudur

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı , 7 yıl önce İzmir Adliyesinde pkklı teröristlerin hain saldırısını engellemeye çalışırken şehit olan Elazığ Baskil'li Fethi Sekin'in unutulmayacak bir kahramanlık örneği gösterdiğini, şehadete gözünü kırpmadan koşarak onlarca vatandaşın hayatını kurtardığını söyledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ İl Prokotolü, İzmir’de hain terör örgütü pkknın saldırısını önlerken şehit olan Elazığ Baskil’li şehit Fethi Sekin’i anma töreninde şehidin adının verildiği Külliyede bir araya geldi. Şehidin ailesinin de katıldığı anma programında duygusal anlar yaşandı. 

Baskil’deki Şehit Fethi Sekin’i anma programın ardından Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel’i de ziyaret eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bugün, Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’i anma programındaydık. Şehidimizi anma programının ardından baş sağlığı dilekleri için Elazığ İl Emniyet Müdürümüz Adnan Karayel’i ziyaret ettik. Allah, milletimizin iman dolu bağrından çıkan kahraman polisimizin, askerimizin ayağına taş değdirmesin inşallah. 7 yıl önce bugün kahraman polis memuru Fethi Sekin şehit oldu. İzmir’de hain, alçak, kalleş terör örgütü pkklı hainlerin bombalı saldırısını sezerek son kurşununa kadar hainlerle mücadele edip, birini etkisiz hale getiren Fethi Sekin’imiz şehadet şerbetini gözünü kırpmadan içmişti.  Şehidimizin kahramanlığı Türkiye’yi duygulandırmış, kahramanımız Fethi Sekin, Elazığ’ımızın da göğsünü kabartmıştı. Aziz şehrim Elazığ, vatanına, milletine, dinine, diyanetine, bayrağına sahip çıkan yiğitlerin memleketidir. Bu şehrin bağrından nice yiğitler çıkmıştır, çıkacaktır. Buradan bir kez daha hainlere , alçak terör örgütüne sesleniyoruz;  biz bir ölür, bin diriliriz. Bizi bölemez, parçalayamazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hep vurguladığı gibi ; Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Hep birlikte Türkiye olacağız.” diye konuştu.

KAHRAMANLARIMIZIN  AİLELERİNE SAHİP ÇIKMAK NAMUS BORCUMUZDUR

Muhalefetteki bazı isimlerin şehit ailelerine yönelik son günlerde sarf ettiği tepki çeken sözlere dikkat çeken Açıkkapı, “Bu milletle asla bir olamadılar. Olamıyorlar. Ne acımızı paylaşabiliyor ne de saygı duyabiliyorlar. Biliyorsunuz  bir sözde gazeteci Kuzey Irak'ta şehit olan Elazığlı kahraman mehmetçiğimiz Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan'a yönelik alçaklığa varan sözlerle saldırmıştı. Tabii aziz milletin şamarını yiyince sözlerini inkar etmeye kalktı. Bu millet neyin ne olduğunu, kimin kimlerden olduğunu çok iyi biliyor. Bu vatanın ekmeğini yiyip, bu millete düşman olana hakkımız helal değildir.  Sanmasınlar ki şehitlerimizin hatıraları ve aileleri sahipsizdir. Kahramanlarımızın ailelerine, hatıralarına sahip çıkmak namus borcudur. Namussuzlar şehitleri ve onların hatıralarına saygı duymayı bilmezler” diye konuştu. 

İZMİR’DEKİ HAİN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN KAHRAMAN POLİS MEMURU FETHİ SEKİN

Fethi Sekin, 1973 yılında Elazığ'ın Baskil ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimini Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda tamamlayarak 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri  Kilis'in ardından Bingöl’e ve son olarak 2002 yılında İzmir’e atandı. 

İzmir'de görev yaparken, özellikle Motosikletli Şahinler Timi'nde gösterdiği performansla tanındı. Evli ve üç çocuk babası olan Sekin, meslektaşları tarafından neşeli, yardımsever ve mesleğine tutkulu bir kişi olarak hatırlanıyor.

5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi'nde meydana gelen terör saldırısında, Sekin gösterdiği üstün cesaret ve kahramanlıkla Türkiye'nin gündemine oturdu. PKK'lı teröristlerin adliyeye bomba yüklü araçla yaptıkları saldırıda, Sekin saldırıyı engellemeye çalıştı ve teröristlerle çatışmaya girdi. Bu çatışmada bir teröristi etkisiz hale getirdi, ancak diğer teröristin açtığı ateşle şehit oldu.

Memleketi Elazığ'daki Doğancık köyünde toprağa verilen Sekin için, saldırının gerçekleştiği İzmir Adliyesi önündeki İslam Kerimov Caddesi'nin ismi "Şehit Polis Fethi Sekin" olarak değiştirildi. Türkiye genelinde birçok yerde adı verilen spor organizasyonları düzenlendi, ismi hastanelere, okullara, parklara ve kütüphanelere verildi.

Sekin'in meslektaşları ve tanıdıkları, onu mükemmel bir insan, sevecen, yardımsever ve neşe dolu bir arkadaş olarak tanımlıyorlar. Onunla yıllarca birlikte görev yapan emekli trafik polisi Şahin Çevik, Sekin'in insanlara yardım etmeyi seven ve hiçbir karşılık beklemeden fedakarlık gösteren bir kişi olduğunu belirtiyor. 

Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in ismi  memleketi Elazığ’da inşaa edilen şehir hastanesinde de yaşatılıyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN