Sağlık

Sağlık Haberleri

Menopoz Yaşını Öne Çeken 7 Hatalı Alışkanlık!

Kadınlarda adet döngüsünün ve doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Ülkemizde kadınlar genellikle 45-49 yaşları arasında menopoza giriyor.

Eklem Kireçlenmesine Yol Açan 5 Önemli Yanlış!

Modern çağın önemli sorunlarından aşırı kilo ve hareketsizlik başta olmak üzere günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki bazı yanlışlar eklemlerimizin hızla kireçlenmesine yol açıyor.

Kızılay Yetimlerin İhtiyaçlarını Ramazan’da Da Karşılıyor

Ramazan yardımlarına devam eden Kızılay, yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için de düzenli nakdi destek veriyor.

Ramazan’da Midenizi Rahatlatan 10 Etkili Öneri!

İftar yemeklerinde besinleri hızlıca tüketiyor, ana yemeğin ardından genellikle şerbetli tatlılara yöneliyoruz.

Glokom Kalıcı Görme Kaybına Yol Açmasın!

Göz sinirinde incelme ve kalıcı görme alanı kaybıyla karakterize bir göz hastalığı olan glokom dünyada 70 milyon kişiyi etkiliyor.

Çocuk Kanserlerine Karşı 9 Öneri

Çocukluk çağı kanserlerinin teşhisi erişkinlere göre daha zor olabiliyor

Kızılay Ramazan'da Milyonlara Ulaşıyor

Kızılay, “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” dediği Ramazan Kampanyasıyla yardımseverlerin paylaştıklarını milyonların sofrasına taşımak için gönüllüleri ve uzman personelini seferber etti.

Ramazan’da Midenizi ve Kilonuzu Korumanın Yolları

Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Büşra Şen, Ramazan ayında beslenme ile ilgili bilgi verdi.

Sağlıklı Ramazan İçin 8 Önemli Öneri!

Onbir ayın sultanı Ramazana sayılı günler kaldı. Ramazanı sağlıklı ve rahat geçirmek için sahura kalkmaktan pide ve tatlı tüketimine dek bazı noktalara dikkat etmek büyük önem taşıyor.

Çağın Göz Hastanesi, Tıp Bayramı’nı “Ressam Doktorlar” Resim Sergisi ile Kutluyor

Kocaeli’de sağlık sektörünün öncü kuruluşlarından olan Çağın Göz Hastanesi 14 Mart Tıp Bayramı’nı “Ressam Doktorlar” adlı anlamlı bir resim sergisiyle kutluyor.

Kolon Kanserini Önlemek Mümkün!

Kalın bağırsağın kötü huylu tümörleri olan kolon kanseri dünyada en yaygın görülen kanser türlerinden biri.

10 Soruda Endometriozis Testi!

Toplumda ‘çikolata kisti’ olarak bilinen endometriozis, rahmin içini kaplayan endometrium dokusuna benzer dokuların rahim dışında büyümesiyle ortaya çıkan kronik bir hastalık.

Türkiye’de İlk Robotik Karaciğer Donör Ameliyatı Gerçekleştirildi!

Prof. Dr. K. Yalçın Polat ve ekibi tarafından Türkiye’de ilk kez bir karaciğer nakli vericisinden organ alımı işlemi “da Vinci robotik cerrahi” ile yapıldı.

Baharda Sağlıklı Ve Işıltılı Bir Cilt İçin 6 Altın Öneri!

Kış mevsiminin olumsuz hava koşulları, yanlış yaşam alışkanlıkları ve stres derken cildimiz iyice yıprandı.

Tırnaklarda 8 Önemli Hastalık Sinyali! 

Tırnaklarımız parmak uçlarına destek vererek dokunma ve taşımayı sağlayan önemli yapılar olduğu gibi kozmetik olarak da hayatımızın merkezinde yer alıyorlar.

Tiroit Nodülleri Hakkında Çok Önemli Bilgiler!

Ses kısıklığı ya da sesinizde çatallanma oluyor, boynunuzda şişlik ya da yutkunurken hareket eden kitle hissediyor, nefes almada güçlük mü çekiyorsunuz?

Hipofiz Tümörü Kalıcı Körlüğe Neden Olmasın!  

Hipofiz bezi, salgıladığı hormonlarla birçok organımıza müdahale ederek yaşamsal fonksiyonlarımızı düzenleyen bir bezdir.

Balık Yağının 5 Önemli Faydası

Balık yağı günümüzde besin takviyesi olarak kullanılıyor

Meme Kanseri Hakkında Doğru Sanılan 8 Hatalı Bilgi! 

Dünya Sağlık Örgütü, en sık görülen kanser türünün artık akciğer kanseri değil, meme kanseri olduğunu açıkladı. Dünyada her yıl 2 milyon 300 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor. Ülkemizde de kadınlarda gelişen her 4 kanserden 1’ini meme kanseri oluşturuyor.

Toplam 354 haber.