Elazığ'da O Hastalığı Olanlara Büyük Destek

Elazığ'daki kronik hastalar ve makinaya bağlı hastaların yaşamını kolaylaştıracak yeni bir yardım programı başlatıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İlaç fiyatlarının yükselmesi ve ekonomik sıkıntılar, Elazığ’da kronik hastalıklara yakalanan dar gelirli aileleri zor durumda bırakıyor. Sağlık sorunlarıyla mücadele eden bireyler ve aileleri için maddi destek sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye giriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalara ve makinaya bağlı olarak yaşamını sürdüren hastalara maddi destek sağlamak için her ay 5.100 TL ek gelir yardımı yapma kararı aldı. Bu destekle, hastaların yaşam kalitesinin artırılması ve ekonomik zorlukların hafifletilmesi hedefleniyor.

Yardımdan faydalanmak isteyen Elazığlı vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) alacakları raporu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na teslim etmeleri gerekiyor. Bakanlık, yapılan başvuruları değerlendirerek ihtiyaç sahibi vatandaşların bu yardımdan faydalanmalarını sağlayacak. Raporların sisteme işlenmesi zorunlu olup, hak kazanan vatandaşların hane koşullarına göre ekstra yüzde beş oranında daha fazla yardım sağlanacak.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN