Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Sadıkoğlu, sorunları İçişleri Bakanına iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bakanlığın görev alanında bulunan sorun ve talepleri iletti.

Sadıkoğlu: 'Ya Mücbir Sebep uzatılsın ya da biriken borçlar silinsin'

6 Şubat depreminden en çok etkilenen il ve ilçelerin ticaret ve sanayi odalarının başkanları Hatay’da bir araya gelerek 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek olan mücbir sebep halinin uzatılmasını istedi.

Haziran Ayında Malatya Havalimanı’nda 75.547 Yolcuya Hizmet Verildi… 

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Haziran ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

MÜSİAD MART AYI SAMEKS VERİLERİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mart ayı SAMEKS verileri açıklandı.

İSO 500’de Karlılıklar Eridi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yayınlanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2023 yılı listesinde plastik sektörünün performansını değerlendiren Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Benliler, “Ortalama dolar kurunun C oranında arttığı bir ortamda ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alan plastik sektörü temsilcilerinin döviz bazında cirolarını korumakta zorlandığı, karlılıklarda ise erime yaşandığı görüldü” dedi.

Kanatlı Hayvanların Sağlığı ve Verimliliğinde Belirleyici Güç Betain

Trouw Nutrition Türkiye, Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmaları ve bağımsız yayınlardan aldığı referanslarla betain kullanımının önemine dikkat çekiyor

Yemeklerin Tadı Kaçacak

Bir yandan hava sıcaklığı diğer yandan Ukrayna'daki çekirdek stoklarının düşmesi ile ham ayçiçek yağında fiyatlar arttı. Uluslararası piyasada yaşanan fiyat artışının önümüzdeki günlerde yurtiçinde raflara yansıması bekleniyor.

Samsunlu Genç İş İnsanlarından Ankara Çıkarması

Kısa adı İSGİD olan İstanbul Samsunlu Genç İş İnsanları Derneği Genel başkanı Fatih Aşcı ve beraberindeki heyet Ankara’ya bir dizi ziyaretlerde bulundu.

GEÇMİŞTEN GELECEĞE MOBİLİTE: OTOKOÇ OTOMOTİV ROBLOX’TA!

Otokoç Otomotiv, Web 3.0 yolculuğunda önemli bir adım daha atarak popüler oyun platformu Roblox'ta yenilikçi bir deneyim alanı olan Mobility Town By Otokoç Metazone Roblox’u yayına aldı.

Fuarcılık Sektörü Sorunlarına Çözüm Arıyor

Fuarcılık Sektör Dernekleri Platformu üyeleri sektörün sorunlarını ortaya koyarak çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla bir araya geldi.

RFID’nin Perakende Sektörünün Dijital Dönüşümündeki Rolü Artıyor

Son yıllarda dünyada ve ülkemizde hızla kendine pazar bulan RFID (Radyo Frekanslı Tanıma) teknolojisi, tedarik zinciri görünürlüğü ve envanter doğruluğunun önem kazanmasıyla günümüzün çok kanallı perakendecileri için temel bir yatırım unsuru haline geliyor.

Finans Dünyasında Yeni Nesil Teknolojik Çözümler

Fintech alanında Türkiye’nin öncü şirketlerinden Paynet, finans dünyasında dönüşüme öncülük eden yeni nesil teknolojik çözümlerle ilgili trendleri paylaştı.

Gayrimenkul Sektörü Durgunluğu Ticari Binalarla Aşıyor

Pandemi sonrası dönemde değişen çalışma dinamikleri ve deprem güvenliği arayışları, gayrimenkul sektöründe ticari binalara olan talebi artırdı. Konut satışlarındaki durgunluğun aksine, ticari binalara yönelik ilgi hız kesmeden devam ediyor. Bu artan ilginin arkasında yatan nedenleri ve sektörün geleceğini değerlendiren Perlanest Kurucu Ortağı Birsen Engin, önemli açıklamalarda bulundu.

Destek Ödemeleri Banka Hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplam 30 milyon 54 bin lira tarımsal desteklemenin çiftçilere ödeneceğini açıkladı.

Sadıkoğlu, KGF kredi faizi deprem şehirleri için sabitlenmeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kredi maliyetinin anaparanın üzerine çıktığını ve bu durumun işletmeleri zorladığını belirterek, deprem kredisinde değişken faizden vazgeçilerek sabit faiz uygulanmasını talep etti.

Başkan AYAZ: ‘Tasarruf Tedbirleri Kamu Müteahhitlerini Zora Sokacak’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni değerlendiren, Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç AYAZ "Kamu projelerinde şartsız tasfiye hakkı getirilmesi, kamuya iş yapan müteahhitler için hayati önemdedir" dedi.

MÜSİAD Başkan Gürkan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni Değerlendirdi

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, “Açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni olumlu buluyoruz. İnşallah tedbirler sayesinde hedeflenen ekonomik istikrar sağlanacaktır.” dedi.

Elazığ’da Altın Borcu Olanlar Dikkat!

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

SIBUR, 2-4 Mayıs'ta İstanbul'da Düzenlenecek Olan Replast Eurasia Fuarına Katılacak

Rusya'nın önde gelen polimer ve kauçuk üreticisi SIBUR, 2-4 Mayıs'ta İstanbul'da ilk defa olarak düzenlenecek olan ve plastik maddeleri yeniden işleme teknolojilerini ele alacak olan RePlast Eurasia sektör fuarına katılacaktır.

Toplam 410 haber.