Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Yazar Remzi kokargül İstasyon yazıları isimli yeni kitabını yayınladı. 

Remzi Kokargül İstasyon yazıları isimli kitabını Kutlu Yayınevinde bastırarak KDY (Kitap yurdunda) satışa çıkarmıştır.

Japon Konuklar Harput’a Hayran Kaldı

Elazığ’ın geleneksel ipek iğne oyasına merak salan ve Elazığ’a gelen Ikumi Nonaka, Mika Tokisugi, Riko Tokoro, Naomi Shiratori ve Junko Orihara isimli Japon kadınlar, kadim medeniyetler merkezi Harput’ta unutulmaz bir gün geçirdi.

Festival Hazırlıkları Tamamlandı 

26’ncı Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri Ve Kayısı Festivali Başlıyor

Down Sendromlu Çocuklar Katılım Emeklilik DigiZoo’da Bir Araya Geldi

Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, sivil toplum örgütleri iş birliğinde düzenlediği ücretsiz etkinliklerle çocukları misafir etmeye devam ediyor.

Elektrik Kesintisi Unutulmaz Bir Anıya Dönüşüyor

Ekranların sevilen çizgi film kahramanı Niloya, her Pazar saat 09.00'da YouTube kanalında yepyeni maceralarıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Rahmi M. Koç Müzesi’nde Eğlence ve Keşif Dolu Bayram

İstanbul’un Haliç kıyısında eşsiz manzaraya sahip Rahmi M. Koç Müzesi, bayramda ziyaretçilerini bekliyor. Tarih ve kültürle dolu bir gün geçirmek isteyenler, klasik otomobillerden lokomotiflere, uçaklardan gemilere kadar müzenin geniş koleksiyonundaki objeler ile zamanda yolculuğa çıkacak, Haliç kıyısındaki nostaljik tekne turlarıyla İstanbul’un güzellikleriyle buluşacak.

Elazığlı Eğitimci-Yazar Adnan AYDIN'a ‘Altın Kalem’ Ödülü

Aksaray Acıpınar Ortaokul'unda okul müdürü olarak görev yapan hemşerimiz Adnan AYDIN’a “Mum Işığında Tükenen Hayatlar” kitabıyla Altın Kalem Ödülü verildi...

Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında Turizm İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Zengin bir tarihe ve kültüre sahip Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası ile tüm dünyaya tanıtılıyor. Bu özel hafta kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Telmih Ankara Kitap Fuarında

Elazığ’dan yayın hayatına devam eden Telmih Kitap 20. Ankara kitap fuarında okurlarıyla buluştu. 20 yazar ve şairlerle fuara katılan sanatçılar yoğun ilgiyle karşılandı.

“YEDİ KOCALI HÜRMÜZ” İzleyicilerden Büyük Beğeni Aldı

Mahmut YILDIRIM Rejisörlügünde, Almila Tiyatro Atölyesi, “YEDİ KOCALI HÜRMÜZ” oyunu ile sahne aldı.

Kazakistan'da Farabi Film Festivali Düzenlenecek

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nin kuruluşunun 90. yıldönümü çerçevesinde Türk devletlerinin sinema ve medya fakülteleri öğrencilerine yönelik “Farabi Film Festivali” düzenleniyor.

Grup Tillo Elazığlılara Unutulmaz Bir Ramazan Akşamı Yaşattı

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'nde sahne alan "Grup Tillo" seslendirdikleri ilahilerle Elazığlıları mest etti.

Prof. Dr. Şimşirgil Elazığlılarla Buluştu

Elazığ Belediyesi Ramazan programlarına, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuk oldu.

Mustafa Cihat Elazığlılara Unutulmaz Bir Ramazan Akşamı Yaşattı

Elazığ Belediyesi’nin her akşam düzenlediği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri programı kapsamında Mustafa Cihat Elazığlılarla buluştu.

Elazığ Belediyesi, Çocuklara Unutulmaz Bir Ramazan Yaşatıyor

Ramazan aynının maneviyatını yansıtan etkinliklerin yanı sıra çocuklar içinde çocuk etkinlik alanını hizmete sunan Elazığ Belediyesi, miniklerden ve ailelerinden tam not aldı.

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'nde Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı Kutlandı

Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri'nde Elazığ Belediyesi Musiki Topluluğu tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Mobil Fotoğraf Yarışmasında Son Bir Hafta!

Türkiye’nin ilk mobil fotoğraf yarışması olan Türkiye Mobil Fotoğraf Ödülleri için başvurular 22 Mart 2024’e kadar devam ediyor.

Geleneksel Ramazan Etkinliklerine Elazığlılardan Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında, sahne alan Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve Sema Mukabelesi tarafından muhteşem bir konser verildi ve sema gösterisi yapıldı.

Elazığ Belediyesi Ramazan Etkinliklerinde Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve Sema Mukabelesi Sahne Alacak

Elazığ Belediyesi’nin birlik ve beraberliği güçlendiren, şehrin maneviyatını destekleyen Ramazan programında Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve Sema Mukabelesi sahne alacak.

Toplam 634 haber.