Av. Şeref Malkoç: 'Bu Anayasa İle Kalkınamayız'

Elazığ Belediyesi tarafından aylık olarak düzenlenen Şehir Konuşmaları programının bu ayki konusu, Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa oldu

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Trabzon eski Milletvekili ve Hukukçular Derneği Eski Genel Başkanı Av. Şeref Malkoç tarafından sunulan konferansa, AK Parti Elazığ Milletvekili Av. Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Nusret Çoban, AK Parti milletvekili adayları Metin Bulut, Prof. Dr. Serpil Bulut, Av. Ömer Serdar,  sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal ve kültürel programlara da önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“Ülkemiz, milletimiz ve dünya mazlumları için çok önemli süreçten geçiyor.  2023 yolunda Türkiye'nin yapması gereken en önemli iş, mevcut 12 Eylül’ün kalıntısı olan Anayasa’nın değişimidir. Zamanında birçok kez anayasa değişikleri yapılmış, ancak Türkiye’nin anayasa ile ilgili sorunu bitmemiş ve çözülmemiştir. Gücünü milletten alan ve milletin seçtiklerinin yapacağı bir anayasa ve yine yeni anayasa ile gelecek olan Başkanlık sistemi Türkiye’yi güçlendirecek bir sistemdir.”
Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin en büyük ihtiyacı olduğunu ifade eden Av. Şeref Malkoç, ülkenin daha güçlü olması ve bölgesinde saygın bir konuma gelmesi için yeni anayasa ve başkanlık sisteminin şart olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inmesine de değinen Şeref Malkoç konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Cumhurbaşkanının alanlara inmesinin sebebi bu ülkeyi sevmesi ve bu ülkenin insanlarına daha çok hizmet etmek istemesindendir. Bu anayasa ile Türkiye, Avrupa ve dünya ile yarışamaz. Cumhurbaşkanı bu değişimin yaşanması için gayret ediyor ve çaba gösteriyor. Geçmişte Mecliste kurulan anayasa uzlaşma komisyonunda muhalefet sorumluluk almadı. Görüşmelerden hep kaçtı. Dolayısıyla Meclisten yeni bir anayasa çıkması mümkün olmadı. 7 Haziran seçimleri, yeni anayasayı yapabilecek bir çoğunluğa ulaşmanın fırsatını vermektedir. Yeni anayasa ile Türkiye daha gelişmiş, kalkınmış ve herkesin daha müreffeh yaşayacağı bir ülke konumuna gelecektir.
Konferansın ardından Başkan Yanılmaz, programa katkılarından dolayı Av. Şeref Malkoç’a plaket takdim etti.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN