Azerbaycan Heyeti Elazığ Vali Vekili Mesut Gençtürk'ü Ziyaret Etti

Hocalı Katliamının 23'üncü yıl dönümü nedeniyle İlimizde bulunan Azerbaycan heyeti Vali Vekili Mesut Gençtürk'ü ziyaret etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette Azerbaycan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Karabağ Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Kasım Hacıyev, Hocalı katliamı mağduru Kahraman Oframiz, Fırat Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı ve Rektör Danışmanı  Prof. Dr. Etibar Penahlı, Fırat Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Ali Çiçek ve Hikmet Habibzade hazır bulundu.

Azerbaycan Bilimler Akademisi Karabağ Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kasım Hacıyev yaptığı konuşmada; Elazığ Azerbaycan ilişkilerinde Elazığ’ın ayrı bir yeri bulunduğunu vurgulayarak, Bakü’den yola çıktıklarını ve Türkiye’nin dört bir yanında hocalı katliamını anlatan konferanslar tertip ettiklerini belirterek Elazığ’da da bu katliamın her yönüyle bilinmesi ve halkla paylaşılması için bir konferans düzenlediklerini ifade ederek şükranlarını sundu.

Ziyarette söz alan Fırat Üniversitesi Rektör danışmanı Prof. Dr. Etibar Penahlı  ise; 1996 yılında  Bakü’den Elazığ’a geldiğini ifade ederek, Elazığ’da Azerbaycan’ın her zaman ilgi odağı olduğunu,  bundan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, İlin tüm yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

Vali  Mesut Gençtürk açıklamasında; Elazığ-Azerbaycan ilişkilerinin önemine değinerek;  Azerbeycan’la iyi ilişkiler içerisinde bulunulduğu,  Hazar Şiir Akşamları etkinliklerinde olduğu gibi sosyal ve kültürel yönden de bu bağın özenle sürdürüldüğünü vurgulayarak, bir millet iki devlet düsturunca Azerbaycanla olan muhabbetin artacağına inanıyorum, diyerek heyet üyelerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN