Başkan Güder'den Hicri Yılbaşı Ve Muharrem Ayı Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam dünyasının Hicri yılbaşını tebrik etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yeni hicri yılın ve muharrem ayının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  dünyanın neresinde olursa olsun din kardeşlerimize ve insanlığa yapılan tüm zulümlerin son bulmasını, huzur ve kardeşliğin daim olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Güder, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(S.A.V) Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri yılbaşı, Hicri Takvim’in başlangıcıdır. Takvimin ilk ayı ise, mübarek Muharrem ayıdır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicreti, karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur. İnsanlık; sevginin, kardeşliğin, dostluğun, paylaşmanın ne demek olduğunu Hicretle öğrenmiştir. Kerbelâ’da, Sevgili Peygamberimiz (S.A.S)’in, “dünyanın iki çiçeği”, “cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’den fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Muharrem ayının ve Hicri yılbaşının İslam âlemine, Türk milletine ve değerli hemşerilerime sağlık, mutluluk getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN