'Din Öğretimi Ve Hizmetleri Çalıştayı-II' Elazığ'da Düzenlenecek

Elazığ'da 7 Eylül Perşembe günü ortaklığında 'Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı - II' gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ’da Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi koordinatörlüğünde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında “Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı - II” düzenlenecek.

7 Eylül Perşembe günü Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ile Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Çalıştay saat 09.00’de başlayıp 17.30’a kadar sürecek.

*ÇALIŞTAY 5 FARKLI SALONDA ÜÇ OTURUM HALİNDE YAPILACAK
Beş farklı salonda ve toplamda üç oturum halinde yapılacak olan Çalıştayda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Din Öğrt. Genel Müd. Daire Bşk. İhsan Erkul, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Cağfer Karataş, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Cemil Oruç, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Hasan Meydan, E. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Süleyman Akyürek ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dr. Özkan Öztürk isimler katılım sağlayacak.

*ÖZDEMİR; “ÇALIŞTAYIMIZIN BİRİNCİSİ GEÇTİĞİMİZ YIL, 15 HAZİRAN 2022 TARİHİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİ.”
Çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir; “07 Eylül 2023 tarihinde Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ile Kongre Kültür Merkezi’nde “Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı - II”yi icra edecektir. Çalıştayımızın birincisi geçtiğimiz yıl, 15 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Geçen sene olduğu gibi bu çalıştayda da çok sayıda bilim insanı misafir edilerek uzmanlık alanlarıyla ilgili sunumlar yapması, uzun müzakere süreleriyle katılımcıların sorularına cevap araması, alanları ile ilgili karşılaştıkları problemlerin çözüm yollarını bu kişilerden öğrenebilmesi ve tecrübelerinden istifade edebilmesine olanak sağlanacaktır.

*BU YIL Kİ ÇALIŞTAY DAHA ANLAMLI
“ Kahramanmaraş merkezli depremler neticesinde bilhassa toplumda oluşan manevi yaraların sarılması ve yeni öğretim dönemine girerken din öğretimi ve hizmetlerinde faaliyet gösteren yaklaşık bin kadar eğiticinin (İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan tüm DİKAB, İmam Hatip Okulları Meslek Dersleri Öğretmenleri ve İdarecileri ile İl Müftülüğü bünyesinde çalışan tüm Vaizler, Din Hiz. Uzmanları, İmam-Hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri’nin) motivasyonun yükseltilmesi, bunun için gerekli olan metot ve teknikler konusunda alanında uzman olan bilim insanlarının görüş, öneri ve bilimsel çalışmalarının dikkate alınmasının sağlanması açısından bu yıl yapılacak çalıştay daha bir anlamlı olacaktır.”

ÇALIŞTAYIN BU YILKİ KONUK BİLİM İNSANLARI
“Geleneksel hale gelen çalıştayımızın bu yılki konuk bilim insanları arasında Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı (Diyanet İşleri Başkan Yrd.), Dr. Ahmet İşleyen (Meb Din Öğretimi Genel Müdürü), Sedide Akbulut (Dib Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü), İhsan Erkul (Din Öğrt. Genel Müd. Daire Bşk.), Prof. Dr. Cağfer Karataş (Uludağ Ü. İlahiyat Fak.), Prof. Dr. Cemil Oruç (İnönü Ü. İlahiyat Fak.), Prof. Dr. Hasan Meydan (Sakarya Ü. İlahiyat Fak.), Prof. Dr. Mustafa Ağırman (E. Atatürk Ü. İlahiyat Fak.), Prof. Dr. Süleyman Akyürek (Erciyes Ü. İlahiyat Fak.) Ve Dr. Özkan Öztürk (Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü) Bulunmaktadır. Çalıştayımız saat 09.00’de başlayıp 17.30’a kadar sürecek, beş farklı salonda ve toplamda üç oturum halinde yapılacak olup, her branş için önceden iyileştirme ve güçlendirilmesi tespit edilen farklı konular ele alınacaktır. Şehrimizdeki Din Öğretimi ve Hizmetleri alanında; sistematiği, ele aldığı konular, hedef kitle ve bilimselliği ile ülkemizde tek olan bu çalışmanın açılışını onurlandırmanızı ümit eder çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN