Ejder Açıkkapı: Deprem Bölgesindeki Fırsatçılara Ceza Yağacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen 86 maddelik kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, önümüzdeki hafta genel kurula gelmesi beklenen teklifle, deprem bölgesindeki fırsatçılara ceza yağacağını vurgularken, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu düzenlemeye çalışan emeklilerimiz de dahil edildi. Bir önceki ikramiye ödemesinden faydalanamayan emeklilerimize 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacaktır” diye konuştu.

YENİ KANUN TEKLİFİ KOMİSYONDAN GEÇTİ, GENEL KURULA GELİYOR
AK Parti’nin hazırladığı kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri tamamlandı. 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ FIRSATÇILARA CEZA YAĞACAK
Teklife göre deprem bölgesinde yapı malzemelerinin satışı ve yapım işlerinde fırsatçılık yapanlara yönelik ceza 10 kat artıyor. Buna göre fahiş fiyat uygulayanlara 331 bin 270 liradan 3 milyon 312 bin 890 liraya kadar idari para cezası kesilebilecek. 
Konuya dair basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Açıkkapı, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkan fırsatçılara göz açtırmayacağız. Yeni düzenlemeyle deprem bölgesinde fahiş fiyat uygulayanlara 3 milyon 312 bin 890 liraya kadar idari ceza kesilebilecek. “ şeklinde konuştu
Düzenlemeyle KKM’deki vergi istisnası devam edecek. Şirketlerin borçlarını yapılandırma süresi artacak. GSS borçları, yurt dışından dövizin getirilmesinin teşvik edilmesi gibi ekonomiye dair önemli düzenlemeleri de barındıran yeni Torba kanun teklifi önümüzdeki hafta meclis 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN