Ejder Açıkkapı: Elazığ'ın Güzel İnsanları Her Şeyin En İyisine Layıktır

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bağlı Kuruluşların bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bütçe maratonunun yarılandığını bu süreçte basın mensuplarının da yoğun emek sarf ettiğini belirterek, basın emekçilerine kolaylıklar dileyerek sözlerine başlayan Açıkkapı, Ulaştıma Bakanlığının geçtiğimiz yıl 2150 şantiyesinde 224 bin kişilik istihdam sağladığını bunun ülke ekonomisine ayrı bir katma değer sağladığını belirtti.  Türkiye’nin AK Parti iktidarlarında kara, deniz  ve hava ulaşımında dünya devleri arasında yer almaya başladığını belirten Açıkkapı, İstanbul Havalimanı’nın muhalefetin tüm eleştirilerine rağmen açıldığını ve açıldığından günümüze 177 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yaptığını hatırlattı. 

İÇ HAT UŞUŞ SAYISI 26’DAN 57’YE YÜKSELDİ

2003 yılında 60 uçuş noktası olan Türkiye’nin uluslararası hava ulaşım ağının 343 noktaya yükseldiğini, iç hat uçuş noktası sayısının da 26’dan 57’ye çıkarıldığını belirten Açıkkapı, “Bunlar lafla değil, icraatla oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Yüzyılında ulaşımda daha iyi noktalara gelmek için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Kara, Deniz ve Hava Ulaşımında Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  liderliğinde harika işler başaracağımıza inancımız  tamdır.  Buradan Sn. Bakanımız nezdinde  tüm Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personelini saygıyla selamlıyor,  görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.” diye konuştu.

TARIMSAL HASILA 2002’DEN 2022’YE YÜZDE 133 ARTIŞ GÖSTERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, Tarım ve Orman sektörünün son 20 yılda gösterdiği büyümeye dikkat çekerek, 2022'den 2022 yılına kadar tarımsal hasılanın yüzde 133 artış gösterdiğini hatırlattı. Tarım ve Orman İhracatının da AK Parti iktidarlarında 7.9 kat artarak 30 milyar dolara ulaştığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili, çiftçi destekleri ve istihdam projelerine de değindi. Çiftçilere 2003-2022 yılları arasında çiftçilere 803 milyar lira ödeme yapıldığını, 92 bin projenin desteklendiğini , 94 milyar hibe desteği verildiğini vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili, 264 bin kişiye de istihdam olanağı sağlandığını vurguladı. Orman köylülerine 1.2 milyar lira destek verildiğini de hatırlatan , işlenmeyen tarım arazilerine de vurgu yaparak, bunların da üretime kazandırılması yönünde yeni projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

ELAZIĞ’A YÖNELİK İLGİ VE ALAKALARINDAN DOLAYI BAKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

AK Partili Milletvekilleriyle Ankara’da meclis çalışmalarının yanı sıra Bakanlıklarla da sık sık temas halinde olduklarını da hatırlatan AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, “Tabii Elazığ bizim sevdamız. Bir yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda aziz vatanımızın bütçesiyle ilgili mesaimizi sürdürürken, seçim bölgemiz olan Elazığ’ımıza yönelik projeler ve devam eden çalışmalarla ilgili Elazığ Milletvekillerimizle sık sık Bakanlıkları , ilgili kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte de sürdüreceğiz.  Ulaştırma Bakanımız Sn. Uraloğlu ve Tarım Bakanımız Sn. Bakanımız Yumaklı da sağ olsunlar Elazığ’ımıza yoğun ilgi ve alaka göstermişlerdir. Buradan kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.  Kıymetli hemşehrilerimize , güzel ülkemize hizmette yılmak yok, yorulmak yok, durmak yok, yola devam. Yeni projelerin müjdesini vereceğiz inşallah. Elazığ’ın güzel insanları her şeyin en iyisine layıktır” diye konuştu.

 Açıkkapı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bağlı Kuruluşların 2024 yılı bütçelerinin hayırlara vesile olmasını dilerken, basın mensuplarına bütçe maratonunda kolaylıklar diledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN