Elazığ Bayrama Hazır

Elazığ'da Ramazan Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Yarın başlayacak Ramazan Bayramı dolayısıyla resmi kurum ve kuruluşlar, vatandaşların huzurlu bir ortamda bayramlarını geçirmeleri için önlemlerini aldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzur içinde bir bayram yaşamaları için bayram öncesi gerekli hazırlıkları tamamlarken, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma komutanlığı ekipleri de halkın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için tedbirleri artırdı.

Elazığ Bayrama Hazır
Şeker tadında bir bayram yaşamak için hemşerilerimiz bayram telaşı yaşıyor. Alışverişler yapıldı, siparişler verildi. Okulların tatiline de bayram tatili eklenince şehirde yoğun bir kalabalık oluştu. Yollar da araç trafiğinden yoğunluk yaşanırken, kaldırımlarda alışverişe çıkan ailelerin oluşturduğu yoğunlukla şehrin bayrama kilitlendiğini gösteriyor. Esnaflar bayram nedeniyle canlılık yaşarken, resmi kurum ve kuruluşlar, vatandaşların huzurlu bir ortamda bayramlarını geçirmeleri için önlemlerini aldı.

ZABITA DENETİMLERİ ARTIRILDI

Bu kapsamda ekipler vatandaşların sağlığını korumak ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini sağlamak adına gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Bayram öncesinde Kapalı Çarşı başta olmak üzere şekerleme, pasta, kadayıf, yiyecek ve içecek üretimi yapan ve satan işletmeler tek tek kontrolden geçirilerek denetlendi.

Gıda mühendisleri eşliğinde yapılan denetimlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanım tarihleri, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gıdaların gramaj, ambalaj durumu, saklama koşulları ve fiyat listesini inceleyen zabıta ekipleri, iş yerlerinin ruhsat ve belgelerini de ayrıca kontrol etti.

DİLENCİ OPERASYONLARI SIKLAŞTIRILDI

Ramazan ayı boyunca her gün yüzlerce dilenciyi toplayan ekipler, bayram öncesinde sayıları artan dilencilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle cami, AVM, bankamatik ve market önleri ile insanların yoğun olarak kullandığı bölgeleri tercih eden dilenciler, tek tek yakalanarak Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Duygu istismarı yapan yüzlerce dilenciye, ekipler Kabahatler Kanunu gereği para cezası kesti, haklarında işlem yaptı.

CADDE VE SOKAKLARDA DA DETAYLICA TEMİZLİK

Şehrin her noktasında bayram hazırlıklarını sürdüren ekipler, rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra park, bahçe, cadde ve sokaklarda da detaylıca temizlik çalışmaları yaptı. Önce yeşil alan, park ve yürüyüş yollarını süpüren ekipler daha sonra kaldırım ve sokakları yıkayarak daha steril bir duruma getirdi.

EMNİYETTEN RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünce genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için tedbirler artırıldığı bildirildi.

JANDARMADAN DRONE DESTEKLİ UYGULAMA

İl Jandarma komutanlığı ekipleri olası kazaların yaşanmaması için bir dizi önlem alarak drone ile trafik denetlemesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Yine Ramazan Bayramı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerine hız veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetimlerini artırdı.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN