Elkart'ını Alan Öğrencilerden Başkan Yanılmaz'a Teşekkür

İkametgâhını Elazığa alan üniversite öğrencileri Başkan Yanılmaz'a teşekkür etti

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın “ikametgâhını taşı, ücretsiz taşın” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında ikametgâhını Elazığ’a alan üniversite öğrencileri ile ikametgâhı Elazığ olan Fırat Üniversitesi öğrencilerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması memnuniyetle karşılandı.
9 bin 244 öğrencinin başvuruda bulunduğu kampanya kapsamında ikametgâhını Elazığ’a taşıyan öğrenciler ELKART’larını alarak kullanmaya başladı.
Hizmetten faydalanmaya başlayan üniversite öğrencileri, şehir dışında okumanın yeterince masraflı olduğunu belirtirken, uygulama sayesinde yol paralarının ceplerinde kaldığını ifade etti.
ELKART ile istediği saatte istediği yerden belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanan gençler, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ettiler.
Öte yandan Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Mehmet Tosun da, uygulamadan herkesin memnun olduğunu belirtti. Tosun, uygulama ile maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de destek olan Başkan Mücahit Yanılmaz’ı kutladığını belirtti.
Otobüslerin kullanımına ilişkin bir sınırlama olmazken Elazığ’da okuyan üniversite öğrencileri, her yıl ekim ayında yenilenmek şartıyla öğrenim süreleri boyunca otobüsleri ücretsiz kullanabilecekler.
 
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN