Önemli Görev Haberleri

Önemli Görev Haberleri

MHP’den Kaya’ya Görev

MHP’nin 14’üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda 11’inci kez Genel Başkan olarak seçilen Devlet Bahçeli’nin yanı sıra kurultayda bir önemli görevde ilimiz İş İnsanlarından Abdülhamit Kaya’ya verildi.

Mustafa Gür'e Önemli Görev

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonun 21 Ekim 2023 tarihinde yapılan 19. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kuruluna seçilen Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa GÜR, Hakla İlişkiler Sekreteri olarak görevlendirildi.

Başkan Alan’a Önemli Görev

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezleri A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Başkan Gürkan Yeni Beton Santralini İnceledi

Beton Santrali kurulacak sahada incelemelerde bulunan Başkan Gürkan “Beton Santralimiz Malatya’da İhtiyaç Duyulan Betonun Karşılanması Noktasında Önemli Görev İfa Edecektir”

Başkan Alan’a Önemli Görev

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 79.Genel Kurul Sonrası Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan TOBB Genel İdare Kurulu'nda yer aldı

Aksu’ya TOBB’de Önemli Görevler…

TOBB tarafından Şubat ayı başında Ankara’da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokol Törenine katılarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Ülkemizdeki mesleki eğitimin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bir sunu yapan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu’ya TOBB’den iki önemli görev tevdi edildi.

Başkan Gür'e Önemli Görev

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mustafa Gür, TFF - TASKK İlişkileri Sekreterliği görevine getirildi.

Hemşerimiz Çakmak'a Önemli Görev

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hemşerimiz Taha Çakmak Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atandı

MGC Bakanlık İstedi, Tüfenkci Sultansuyu İddialarını Yalanladı

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Gazeteciler Cemiyetine Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Tüfenkci'yi Cemiyette ağırlayan MGC Başkanı Vahap Güner "siyasetçilerimizin partilerinde önemli görevlere seçilmeleri bizleri hep mutlu eder.

Hemşerimiz Akgün’e önemli görev

İlimizin başarılı iş insanlarından Serkan Akgün Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) İdari ve Mali işler Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi

Başkan Samanlı'dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Devlet ile vatandaşlar arasında köprü görevi görerek, önemli görevler üstlenen muhtarlarımız yerel hizmetlerin de lokomotifidir.

Trafikte Akılcı Çözümler

Malatya Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi, Malatya trafiğinin sağlıklı akışında önemli görev üstleniyor.

''Çocuğu sevgiden yoksun bırakmak ileriki yaşantısı için duygusal istismar içeriğinden biridir''

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Engin Eker, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 71'inci yıldönümünde konuyla ilgili farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı.

GÜNÜMÜZDE ŞİDDET ARTARAK DEVAM EDİYOR

Dr. Engin Eker, gelişen teknolojinin şiddetle olan bağı için 'İnsanlar, teknolojik gelişimin de etkisiyle güvenli bağlanma yaşayamamakta ve bu durum da kişilerin mentalizasyon kapasitelerini düşürmekte. Yani artık kişiler diğerlerini iç dünyası, özlemleri, umut ve beklentileri olan varlıklar gibi değil sadece davranıştan ibaret olan varlıklar olarak deneyimlemekte. Bu durum da sadece kendi arzumuza odaklanmamız sonucunu doğurmaktadır. Sadece kendi arzumuz ve doyumumuz söz konusu olunca engellenme tahammül edilemez bir şey olarak yaşanmakta ve saldırgan davranışın ortaya çıkması kolaylaşmaktadır' diye konuştu.

Şiddet kavramının içeriğinin iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Dr. Engin Eker 'Ne olduğu tam kavranamayan boyutlarının tamamından haberdar olunmayan bir şeyin önüne geçilemez. Şiddet dediğimizde çoğu insanın aklına fiziksel şiddet gelir fakat şiddetin, fiziksel ve cinsel şiddet başta olmak üzere, bütün şiddet türlerinin şemsiyesi olma niteliğinde olan duygusal şiddet, ekonomik şiddet gibi farklı boyutları vardır' dedi.

ÇOCUKLARA İNSAN HAKLARININ ÖNEMİ NASIL ÖĞRETİLMELİ?

Dr. Engin Eker çocuklara hakların nasıl öğretilmesi gerektiği konusunda ise şunları söyledi: 'Bir çocuğu sevgiden yoksun bırakmak veya çocuğun sevilmediğini düşünmesine yol açmak farkına kolay kolay varılamayan fakat çocuğun ileriki yaşantısı için büyük önem arz eden duygusal istismar içeriğinden biridir. Çocuklara bir olguyu en kolay öğretmenin yolu onu görerek öğrenmesini sağlamaktır. Dolayısıyla bir uygulamayı çocuğa aktarmak istiyorsak o uygulamanın en büyük uygulayıcısı kendimiz olmalıyız. Ailelerin bu konudaki tutumlarını değiştirmek için eğitim kuruluşlarına ve yayın organlarına önemli görevler düşmektedir. Bilgilendirici ve öğretici içeriklerle eğitim seminerleri düzenlemek ve katılımın sağlanmasını gerçekleştirmek bu bilgilendirmelerin ailelere ve dolayısıyla çocuklara ulaşmasını sağlayabilir. Yetişkinlere yapılan benzer uygulamalar, çocuklara onların anlayabileceği şekilde aktarılabilir' 

AHLAKİ GELİŞİMLERİNİ TAMAMLAMIŞ BİREYLER HAKLARI ÖNEMSER

Dr. Eker insan hakları kavramıyla ilgili 'O beni öldürünce insan hakları olmuyor, ben öldürene tepki gösterince insan hakları oluyor' şeklindeki çelişkiyi şöyle açıkladı:  'Yaşama hakkı insanın en temel haklarından biridir.  Diğer haklarda geçerli olduğu gibi insanın böyle bir temel hakkına saldırı, onu öldürme veya öldürmeye kastetme gibi kabul edilemez bir hak ihlalidir. Bazı bireyler kişilik örgütlenmeleri ve çevresel faktörler sebebiyle hak ihlallerinde bulunabilirler. Bu psikopatolojik durum köklerini ne kadar ilkel döneme dayandırıyorsa o kadar soğukkanlı ve bir duygu ortaya çıkarmadan bu ihlalleri gerçekleştirirler. Ahlaki gelişimlerini gerçekleştirmiş ve düşünme becerilerini geliştirmiş bireyler kendi haklarını korudukları gibi hak ihlallerinin de önlenmesi konusunda yerlerini alırlar. Burada temel husus, bir hak savunucusuyken karşı tarafın haklarını farkında olmadan ihlal edip hak ihlalcisi konumuna düşmemektedir.'

MARED Başkanı Kahraman’a Önemli Görev

Marmara Elazığlılar Derneği Başkanı, İnşaat Mühendisi Elazığlı Hemşehrimiz Mahmut Kahraman İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Su İnşaat Daire Başkanı olarak atandı.