Işıkver Elazığ'ın Sesi Olmaya Devam Ediyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TBMM'de 'Türk ve Türkiye Yüzyılında Elazığ' konulu gündem dışı konuşarak Elazığ'ın sorunlarını dile getirdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver TBMM’de Partisi adına gündem dışı söz alarak seçim döneminde vaatleri arasında yer alan Pertek Köprüsü, Sulama Projeleri, Şeker Fabrikasının kapasitesinin artırılması, TOKİ Konutlarında yaşanan sorunlar, İl merkezinde depremler sonrası büyük hasar gören 16 mahallenin dönüştürülmesi ve depremler sonrası İlin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesinin sağlayacak tedbirler için taleplerini dile getirdi.

PERTEK KÖPRÜSÜYLE İLGİLİ ÖNERİ…
MHP Elazığ Milletvekili TBMM’de yaptığı konuşmada Pertek Köprüsünün yapımıyla ilgili öneride bulunarak, “Değerli milletvekilleri, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda Elâzığ'la ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Gazi Meclisimizi ve ekranları başında bizleri izleyen yüce Türk milletini saygılarımla selamlarım.
Değerli milletvekilleri, Elâzığ-Pertek yolu Türkiye'nin kuzey-güney istikametindeki en önemli kara yolu bağlantılarından biridir. Ancak Keban Baraj Gölü'nün faaliyete geçmesiyle beraber Pertek civarındaki Murat Nehri'nin üstünden geçen Cumhuriyet Dönemi köprülerinden Kemer Köprü sular altında kaldığı için şu an ulaşım kısıtlı saatlerde ve kısıtlı sayıda feribotla yapılmak durumunda kalmıştır; doğal olarak yoğun trafiği olan bu yolda feribot seferleri yetersiz kalmaktadır. Pertek Köprüsü'nün yapımıyla kuzey illerimizden gelen trafiğin güney illerimize olan bağlantısının yaklaşık 70-80 kilometre daha kısa olacağı, bakım hizmetleri, yakıt ve zaman açısından bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu yüzden, köprüyle ilgili çalışmaların ivedilikle yapılması büyük önem arz etmektedir. Bu hususta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğüyle gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik ancak maalesef, henüz bir ilerleme sağlanamadı. Depremlerin etkisiyle 11 şehirdeki imar faaliyetlerinin ortaya çıkardığı yüksek maliyetler de göz önünde bulundurularak bahse konu bu köprünün sadece devletimizin öz kaynaklarıyla değil, sonuca daha hızlı ulaşabilmek maksadıyla yap-işlet-devret yöntemiyle de yapılması düşünülebilir.”

SULAMA PROJELERİ MİLLİ EKONOMİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR…
Işıkver seçim döneminde üzerinde en fazla durduğu hususlardan biri olan sulama projelerini bir kez daha TBMM kürsüsünden dile getirerek, “Değerli milletvekilleri, üç tarafı sularla çevrili şehrimizde yaklaşık otuz yıldır suyla buluşamadığı için çoraklaşmış tarlalarımız vardır. Uluova ve Kuzova Projeleri yeniden açılacak olan sulama alanlarının oluşması adına elzemdir. Uluova'da 32, Kuzova'da 48 köyü sulayacak olan projelerin bir an evvel gerçekleştirilmesinin hem bölgede ve şehrimizde yaşayan insanımıza fayda sağlaması açısından hem de millî ekonomiye sağlayacağı katkı sebebiyle çok önemli olduğu düşüncesiyle, bahse konu sulama projelerinin tamamlanmasının önemini bir kez daha Gazi Meclisimizde dile getirmek istiyorum.”

ŞEKER FABRİKASININ MODERİNİZASYONU VE KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI TALEBİ…
Işıkver, konuşmasında hem sağladığı istihdam hem de bölgesel tarım faaliyetlerinin gelişmesinde büyük önem taşıyan Elazığ Şeker Fabrikasının kapasitesinin artırılması gerektiğine vurgu yaparak, “ Uluova, Kuzova, Kovancılar, Karakoçan ve Serince Sulama Projelerinin hayat bulmasıyla şeker pancarı üretiminin yaklaşık 8-10 katına çıkacağı ve çiftçilerimizin şeker pancarına olan talebinin artarak devam edeceği herkesin malumudur. 

Mevcut rekoltenin yaklaşık 10 katına çıkacak olmasından hareketle, 1925 yılında kurulan Elâzığ Şeker Fabrikasının bugünkü kapasitesiyle yetersiz kalacağı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmiş olacağız. Bu itibarla, şeker fabrikasının kapasitesinin artırılması noktasında da gerekli çalışmaların bir an evvel başlatılmasının bölgemiz ve şehrimiz adına çok büyük önem arz ettiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

İL MERKEZİNDEKİ 16 MAHALLENİN DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİN ÖNEMİ…
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmanın son bölümünü depremler sonrası ilin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınması hususunda yapılması gerekenlere ayırarak, “Değerli milletvekilleri, malumunuz olduğu üzere, 24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ merkezli meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem felaketi sonrasında AFAD verilerine göre Elâzığ ilimizde toplam 41 bin adet bağımsız bölümde hasar tespit edilmiştir. Devletimiz tarafından yapılan imar faaliyetleri sonucunda 21.700 hak sahibinin işlemleri tamamlanmış, 2.700 hak sahibinin işlemleri de bitmek üzeredir. Üzerine meydana gelen 6 Şubat tarihli Maraş merkezli depremlerde AFAD verilerine göre ilimizde ağır hasarlı bölüm sayısı 21.500'dür; bunların 12.500'ü konut hak sahibidir, 2.500 civarı imalatı devam eden ve tamamlanmış konut vardır, 10 bin civarı hak sahibimiz ihale ve imalat sürecini beklemektedir.

Bu kadar büyük boyutları olan felaketler sonrasında sosyo-kültürel ve ekonomik olarak hayat da doğal olarak ciddi manada etkilenmiştir. Elâzığ ilimizde TOKİ kanalıyla şehrin il merkezi dışında yapılan 30 bin konut, güvenli barınma alanları oluşturulmuştur fakat bununla birlikte yüzyıllık yerleşim yerleri olan 16 mahallemizde henüz herhangi bir dönüşüm sağlanamamıştır. Bu 16 mahallemizin kat sınırlaması sebebiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Yerinde Dönüşüm Projesi'ne rağmen dönüşemeyecek olması hemşehrilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Yaklaşık 100 bin insanımızı olumsuz etkileyen bu durumun ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu hususta gerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan gerekse Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım talep etmekteyiz.  Gazi Meclisimizi saygılarımla selamlarım” sözleriyle tamamladı.

IŞIKVER’İN KONUŞMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına gündem dışı ‘Türk ve Türkiye Yüzyılında Elazığ’ konulu konuşması TRT 3 ekranlarında canlı yayınlanırken, MHP sıralarından yoğun alkış aldı. Işıkver’in konuşması Elazığ’da da bir çok mecrada ilgiyle takip edildi.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver
Elazığ İletişim Merkezi
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN