Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan Malatya Ziyaret

Çeşitli programlara ve 2.etap deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere ilimize teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u, Vali Ersin Yazıcı ve il protokol üyeleri Malatya Havalimanında karşıladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Çeşitli programlara ve 2.etap deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere ilimize teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u, Vali Ersin Yazıcı ve il protokol üyeleri Malatya Havalimanında karşıladı.
Ziyaretler kapsamında Bakan Ersoy ilk olarak Valilik makamını ziyaret ederek, Vali Ersin Yazıcı’dan ilimiz hakkında genel bilgi aldı.  
Görüşmeler sonrası Bakan Ersoy ve Vali Yazıcı, yapımı devam eden Valilik binasında ve deprem sonrası restorasyon çalışmaları devam eden Yeni Camide incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.  
İncelemelerin ardından Bakan Ersoy, Vali Yazıcı ile beraber çarşı merkezde ticari faaliyetlerine devam eden esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Esnaf ziyaretleri sonrası Bakan Ersoy, Vali Yazıcı’nın eşliğinde depremden etkilenen ve restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk Evinde ve Beşkonaklarda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.  
Çeşitli inceleme ve temasların ardından Malatya 2. etap deprem konutu anahtar teslim töreni, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti.
İkizce deprem konutlarında gerçekleşen törene; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Malatya Ak Parti İl Başkanı Namık Gören, Malatya MHP İl Başkanı Gökhan Gök, STK temsilcileri, kamu kurum kuruluş amirleri ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.
Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceklerini söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Geçici barınmadan kalıcı konutlara tüm dönüşleri hızlı bir şekilde sağlıyoruz. Geçtiğimiz ayın başında yapımı tamamlanan 46.000 konut ve köy evinin kurasını çekerek anahtarlarını teslim etmiştik. Malatya’da 858’i konut ve 842’si köy evi olmak üzere 1700 adet evin vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.
Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı “Bir yıl önce, diğer on şehrimizle birlikte çok ağır bir felakete maruz kalan Malatya’da binalarımız hızla yükseliyor. Bir yandan binlerce konutumuzu teslim ederken diğer taraftan da şehrimizde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bulunduğumuz bölgede binlerce TOKİ konutu yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.  Bir kısmını teslim ettik bir kısmını da bugün teslim edeceğiz. Belli bir bölümü de birkaç ay içerisinde yaz sonuna kadar İkizce dediğimiz bölgede sizlere teslim edilmiş olacak. Çok zor günler yaşadık ama devletimizin büyüklüğü ve milletimizin birbirine kenetlenmesi sayesinde iyiye doğru gidiyoruz. Şehrimizin eskisinden daha da güzel olacağına inanıyorum. Anahtarlarını teslim alacak olan hak sahipleri vatandaşlarımıza, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Tören, 1700 adet evin anahtarlarının hak sahiplerine teslim edilmesi ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un İlimizden ayrılmasıyla son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN