LGS Tercihleri Başladı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki tercih dönemi bugün başladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

YEREL YERLEŞTİRME TERCİHİ ŞART

Adaylar, ‘merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar’, ‘yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar’ ve ‘pansiyonlu okullar’ olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek. Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrencilerin öncelikle yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okul tercihinde bulunmaları şart. Bu şartı yerine getirmezseniz yani ‘yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar’ ekranından tercih yapmazsanız, ‘merkezi sınavla öğrenci alan okullar’ kayıt ekranı açılmıyor.

20 TERCİH HAKKINIZ VAR

Adaylar tercih sırasında ilk olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullardan 5 tercih yapabilecek. Sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10, pansiyonlu okullar listesinden ise 5 olmak üzere herkesin 20 okul tercih hakkı olacak. Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre öğrencilerin ‘ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı’ kriterlerine göre belirlenecek.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından E-okul sistemi üzerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Tercihlerini E-okul üzerinden yapmayı seçenlerin en geç 24 Temmuz saat 17.00’ye kadar yine herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüğüne giderek tercihlerini onaylatmaları gerekiyor.

Tercih işlemini tamamlayanlara bir onay kâğıdı veriliyor. Adayın, tercih sonrası yerleşme sürecinde doğabilecek sorunların önüne geçilmesi için onay kâğıdını kaybetmemesi gerekiyor. Yanlış tercihin ya da yerleşmenin önüne geçmek için yapılan bu işlemde onay kâğıdının bir nüshası da okulda kalıyor.

Uzmanlar, adayları panik ve dikkatsizlikle tercih yapmamaları konusunda uyarıyor. Adayların yerleşme garantisi olan düşük puanlı okulları birinci tercihlerine yazmamaları konusunda da dikkatli olmaları şart. Lise tercihi son günlere bırakılmamalı, listeler ve kılavuz dikkatle incelenmeli, üst sıralardaki tercihler her zaman en çok istenen okullar olmalı.
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN