M.Nafiz Koca Kent Konseyi Başkanı Oldu

Elazığ Kent Konseyinin 3 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen seçimli genel kurulunda, Kent Konseyi Başkanlığına Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri İmtiyaz Sahibi M.Nafiz Koca seçildi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 14:00’te gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda STK temsilcisi, siyasi parti ve kamu kurumu temsilcileri de katılım gösterdi. 2 adayla gidilen seçimli genel kurulda 76 delegenin oyunu alan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri İmtiyaz Sahibi M.Nafiz Koca Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday Av. Murat Erdoğan ise 63 oy aldı.

Divan Başkanlığını Nazif Bilginoğlu, Divan Başkan Yardımcılığını Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ve Murat Ergen’in yaptığı genel kuruldaElazığ Kent KonseyiBaşkanlığına aday olan Av. Murat Erdoğan ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri İmtiyaz Sahibi M.Nafiz Koca birer konuşma yaparak, katılımcılara projelerini anlattılar.
 
M. Nafiz Koca, konuşmasında Kent Konseyinin önemine değindi. Yapacakları çalışmalarla Elazığ’da fark yaratacaklarını belirten Başkan Koca, “Kent konseylerinin işleyişini büyük şehirlerde ,hem de bütün şehirlerde nasıl işlediğine vakıf biri olarak karşınıza çıktım. İnşallah şehrin gelişmesinde hep birlikte önemli işler yapacağız.” dedi.
 
KENT KONSEYİ BİR ŞEHRİN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ

Gerçekleştirilen genel kurula katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan M. Nafiz Koca; “ Çok kıymetli Sivil Toplum örgütlerimizin değerli başkanları, yöneticileri ve temsilcileri öncelikle hepiniz Elazığ'ın kaderini tayin etmede önemli bir birim olan kent konseyi kongresine hoş geldiğiniz. Az önce kıymetli aday arkadaşımız sayın Erdoğan kent konseyinin bir şehrin gelişmesinde, kalkınmasında ve bir adım ileri gitmesinde ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştılar. Harfiyen katılıyoruz. Kendilerine de vermiş olduğu bu kıymetli bilgilerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. “ dedi

ASLİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEDİKLERİNİ HEP ANLATIR DURURUZ
Kent Konseyin önemine değinen M. Nafiz Koca; “Biz basın olarak Elazığ'da en çok muzdarip olduğumuz konuların başında hantallaşan kurumların neden aksiyon almadıklarını, sivil toplum örgütlerinin neden önemsediğimiz ve özünsediğimiz şekilde asli görevlerini yerine getirmediklerini hep anlatır dururuz. Özellikle bir şehrin kalkınmasında ilerlemesinde bir adım daha ileri gitmesinde kent konseyleri değerli aday arkadaşımızın bahsettiği gibi bir belediye başkanı kadar, şehrin valisi kadar, şehrin milletvekilleri kadar önemli bir birimdir. Ancak bugüne kadar ne hikmetse kent konseyleri özlediğimiz şekilde görevlerini ifa edemediler. İfa edemediler derken hiçbir şeyler yapmadılar anlamında da konuşmuyorum. Çünkü kıymetli faaliyetler, aktiviteler gerçekleştirdiler. Ama şehrin kalkınmasında daha çok, daha önemli şeyler yapabilirlerdi.”ifadelerini kullandı. 

ŞEHRİMİZ TAM BİR SORUNLAR YUMAĞI

Şehrin Sorunlarına değinen M. Nafiz Koca; “Az önce bahsettiğim gibi Kent konseyi şehir için belediye riyaseti kadar, valilik kadar önemli bir birim.Niye önemli bir birim? Çünkü şehrimiz tam bir sorunlar yumağı. Bu sorunlar kent konseylerinde masaya yatırılır. Akil adamlarla bunlara çözüm önerileri getirir. Getirilen çözüm önerileri de belediye meclisine sunulur yasal olarak çözülmesi için gerekli adımlar atılır. Ama ne yazık ki bizler kendimizi de işin içerisine katarak bir Sivil Toplum Örgütü olarak, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti olarak şu ana kadar dernek olarak yapmış olduğumuz etkinlikler sosyal aktivitelerden ve sosyal etkinliklerden öteye gitmedi.” dedi
  
TOKİ İKLİMİ HALA HÜKÜM SÜRMEKTE

Elazığ’da depremin yaraların halen sarılmadığını dile getiren M. Nafiz Koca; “2020 depremi 2023 depremi olmak üzere büyük depremler yaşadı. Hala Depremin yaraları istediğimiz şekilde sarılmamış. Bu şehirde TOKİ iklimi hüküm sürmekte. Hala bu şehirde küçük esnaf can çekişmekte. Üç harfli marketler insanların kanını emmekte. Uyuşturucu ile kırsal mahallerde mücadele eden muhtarlarımız var. Anlatsalardı da kent konseyleri bir aksiyon alsalardı. Yeni formüller, yeni yeni aktiviteler gerçekleştirseydik.” diye konuştu.

5 SAATTE KARAR VERDİM

Seçime 5 saat kala Kent Konseyi Başkanlığına aday olmaya karar verdiğini söyleyen M. Nafiz Koca; “Ben bugüne kadar kürsünün karşı tarafındaydım. Ama şimdi kürsünün arkasında siz değerli STK yöneticileriniz ve kurum yöneticilerimizin görücüsüne çıktım ve buraya namzet olduğumu belirttim. Bu sabah karar verdim ve birkaç değerli büyüğümü aradığımda “hocam niye böyle geciktin? Diğer gruplar 2-3 aydan beri çalışıyorlar” dediklerinde vebal hissettiğim için seçime 5 saat kala kararımı verdim ve bu şehrin STK temsilcilerinin hassasiyetlerine ve şehrin değerlerine sahip çıkacaklarına ve bizlere güveneceklerine inandığım için bugün karşınıza çıkıp namzet olduğumu duyurdum.” dedi.
 
STK'LAR VE BASIN DÜZELİRSE HERŞEY DÜZELİR

Elazığ’da sorunların çözüm bulması için STK'lar ve basının üzerlerine düşen görevi tam yapmaları gerektiğini belirterek, “Bu tür kürsülere çıktığımda Allah şahidimdir. Eleştirdiğim iki konu vardır. Ben hep iddia ederim. Derim ki Elazığ bir zamanlar bu bölgenin güzide ve inci hüviyetine sahip bir kentiydi. Doğunun Paris’i derlerdi. Ama şu an Elazığ bir sorunlar yumağı. Herkesin dediği gibi iddia ediyoruz. Ama benim daha farklı bir iddiam var. Elazığ'ın aslında hiçbir sorunu yok. Elazığ'ın başlı başına iki tane sorunu var. Bunlardan biri bizler STK temsilcileri, ikincisi de yine bizler basın mensupları. Bu şehirde STK'lar ve basın düzelirse emin olun ki Elazığ'ın eğitimi düzelir, Elazığ'ın sanayisi düzelir, ekonomik problemleri düzelir, her şey düzelir. Ama öncelikle bizlerin düzelmesi lazım.” şeklinde konuştu.
 
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYI KENDİMİZE GÖREV ADDETTİM

Diğer illerdeki kent konseylerinin de neler yaptıklarına vakıf olduğunu dile getiren M. Nafiz Koca; “Dertlerin yeniden deva bulması için kent konseylerinin yeniden yapılanması için tabiri caizse elimizi taşın altına koymayı kendimize görev addettik. Mesleğinde 30. yılımı bitiriyorum. Yazdığım yazılarda salonda takipçilerimiz var. Onlara teşekkür ediyorum. Biz yazılarımızda diğer illerdeki kent konseylerinin neler yaptıklarını anlatırız. Neden o şehirlere bizi özendirirler diye de sitemlerimizi dile getiririz. Kent konseyi demek, Elazığ Belediye başkanının, Elazığ Belediye Meclisinin, sayın valinin ve il genel meclisinin yükünü omuzlarına almak demektir. Kent konseyi yapmış olduğu icraatlar çalışmalarla belediye başkanının yükünü alırsa belediye başkanı daha farklı projelerle Ankara'dan buraya gelmez, kent konseyi belediye meclisiyle birlikte entegre olarak şehrin sorunlarına ürettikleri çözümleri gündeme getirerek şehri bir adım ileri götürürler. ”dedi

ELAZIĞ'DA ÇOK FARKLI BİR KENT KONSEYİ YAPISI OLACAK

Yapacakları çalışmalarla Elazığ’da Kent Konseyi’nin fark yaratacağına vurgu yapan M. Nafiz Koca; “Kent konseylerinin işleyişini büyük şehirlerde ,hem de bütün şehirlerde nasıl işlediğine vakıf biri olarak karşınıza çıktım. Allah nasip eden de teveccüh gösterir. Allah da takdir eden oylarınızla karşılık bulursak bundan sonra Elazığ'da çok farklı bir kent konseyi yapısı olacak.” şeklinde konuştu.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN