Özpolat 20 Ocak Bakü Katliamını Kınıyoruz

Tüm Türk ve Azerbaycan Milletinin Başı Sağ Olsun Dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hamit Özpolat , Tarihe "Kanlı Ocak" diyerek giren , 20 Ocak 1990 Yılında Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de SSCB ve Ermenilerin Yaptığı Katliamı Kınayarak , Azerbaycan'ın Özgürlük Mücadelesinde Şehit Olanları Rahmetle ve Saygıyla Anıyoruz dedi.

Başkan Özpolat ;  20 Ocak 1990 Katliamının 25. yılında , Sovyet ordusunun Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye girerek katlettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 137 kişinin Şehit edilmesi ve Binlerce kişinin yaralanmasının tarihin akışını tersine döndererek değiştirdiğini belirterek , Bakü'de Ölen Şehitlerin ve yaralıların hem Azerbaycan Halkının hemde Diğer SSCB İşgalinde bulunan diğer Türk Milletlerinin Bağımsızlık ve Özgürlük Mücadelesinde Tarihin önemli mihenk taşlarından olmuştur. Tarihe Kara Ocak diye geçen 20 Ocak 1990 Katliamı aslınsa Zalimlerin ve Diktatörlerin yıkılmasınında bir başlangıcı olarak tarihe yazılmıştır.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hamit Özpolat , Türk Milleti Tarihleri Boyunca Özgürlük ve Bağımsızlıklarından hiçbir zaman için ödün vermemiştir. Tüm Dünyada şunu çok iyi bilsinki Azerbaycan Halkı SSCB ve Ermeni Çetelerinin bu işgal ve katliyamlarının , Azerbaycan ve Türk Dünyası topraklarında sönmemek üzere ÖZGÜRLÜK ve BAĞIMSIZLIK SEVDASININ Dünya var oldukça  Tüm Türk Dünyasında ve Azerbaycan'da İlelebet yaşayacağını söyledi.

Türk ve İslam Coğrafyasında yaşanan zulümlerin ve kara günlerin Türk Medyasında yer almasında büyük gayretleri olan Azerbaycan Perlementosu Milletvekili Ganeri Paşayeva Hanım Efendinin , bu alandaki eşşiz gayretlerine teşekkür ediyorum. Her Türk evladının Paşayeva Hanım Efendi kadar tarihine ve kültürüne sahip çıkarak haklı oldukları davayı Türk İslam Dünyası ve Dünyaya , bu zulümleri anlatmak her Türk Evladının görevidir. Bizlerde Basın mensupları olarak Türk ve İslam coğrafyasında olan biteni yayın organlarımızda tüm Dünyaya duyurmayı bir borç bildik ve bilmeyede devam edeceğiz.  

Büyük Türk Şaiiri Mehmet Akif Ersoy'un Türk Milleti için yazdığı İstklal Marşı'nda olduğu gibi 

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hamit Özpolat son olarak ,  Geçmişte ve Bugün Ölenler için Tüm Türk ve İslam Dünyasının Başı Sağ Olsun Diyor ,  Allah'tan Tüm Şehitlerimizi Rahmet Yad Eder , Gazi ve Yaralılarımıza  Sağlık diliyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN