Prof. Dr. Adem Kurt Hocamız Ebediyete Uğurlandı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Çorumlu Prof. Dr. Adem Kurt, Hakka Yürüdü.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

“Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn(râciûne).”
(Meal: Onlar ki; kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman: “Biz muhakkak ki Allah içiniz (O'na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O'na döneceğiz (ulaşacağız).” dediler.)                                                                                        
 Kuran-ı Kerim / BAKARA / 156. ayet-i kerime

1958 Yılında Çorum-Alaca Dedepınar köyünde doğdu. 1973 de Alaca Şehit Nedim Tugaltay ortaokulundan, 1977 yılında Sungurlu Endüstri Meslek Lisesinden, 1983 yılında Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Metalurji Eğitimi Bölümünden Mezun olup, 1985 yılında Yedek Subay olarak askerlik görevini tamamlayan değerli hocamız Prof. Dr. Adem Kurt, 1986-1988 yılları arasında Elazığ, Gazi Endüstri Melek Lisesinde Metal İşleri Bölümünde öğretmen olarak görev yapmıştı…

Hakka yürüyen değerli hocamız Prof. Dr. Adem Kurt için Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen törende, söz alarak duygularını paylaşan öğretim üyelerinin ortak paydasında;  
Teknoloji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kurt’un, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir kişi olduğu, milli ve manevi değerlere önem verdiği, bu kutlu değerlere sahip öğrenci yetiştirmeye adanan yönüne dikkat çekildiği,  Vefatının “Üniversitemiz ve ülkemiz için büyük bir kayıp” diye konuşuldu.

Yerinin kolay doldurulamayacağı yönüne dikkat çekilen, öğrencilerinin gönlünde derin bir yer edinen, sadece bilgi değil, onların hayata hazırlanmaları, değerleri ile temayüz eden bireyler olmalarına özel dikkat eden hoca oluşu yönüyle fark yaratan, değerli hocamızın 17 Mart 2024 Pazar günü öğle namazını müteakip Çorum ili Alaca ilçesi Dedepınar köyünde defnedileceği açıklanmıştı. 

Harput Sancak Haber ailesi olarak, hakka yürüyen birçok üniversite hocasının da hocası olarak tanınan, değerli hocamız Prof. Dr. Adem Kurt’a Allah’tan (c.c.) rahmet, kederli ailesine, bütün yakınları ve sevenlerine, başsağlığı ve ayeti kerimenin ışığında sabr-ı cemil diliyoruz.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN