Şorşor Deresi Islah Projesi İhale Tarihi Açıklandı

Elazığ Belediyesi, İlbank ve Devlet Su İşleri'nin ortak çalışmaları sonucu hazırlanan Şorşor Deresi Islah Projesi ihalesi, 6 Temmuz 2015 tarihinde, Ankara'da gerçekleştirilecek

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Hicret Mahallesi başta olmak üzere Aksaray, Kızılay ve Gümüşkavak mahallelerini çok yakından ilgilendiren ve özellikle yaz aylarında pek çok problemi beraberinde getiren Şorşor Deresi, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın öncülüğünde çözüme kavuşuyor. Elazığ'ın yıllardır tüm çabalara rağmen çözülemeyen Şorşor Deresi sorunu, bu projeyle çözüme ulaşıyor. Şorşor Deresi çevresi ıslah edilerek, rekreasyon alanı haline getirilecek, bir cazibe noktası oluşturulacak.
ŞEHRİN YENİ GÖZDE MEKANI OLACAK
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Şorşor Deresi Islah Projesi ihale tarihinin açıklandığını belirterek, "Süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek. Şehrimiz kaliteli fiziksel mekanlardan birine daha kavuşacak ve böylece marka şehir olma yolunda bir adım daha atmış olacağız. Yıllardır çözümlenmeyen ve çevre mahalle sakinleri için ciddi bir sorun oluşturan Şorşor Deresi, ıslah çalışmalarının ardından yapılacak düzenlemeyle, şehrin önemli cazibe noktalarından biri haline gelecek. Halkımızın dinleneceği, piknik yapacağı, gezinti alanı olarak kullanacağı bu alan gözde mekanlar arasında yerini alacaktır. Proje hem çevre mahalleler, hem de şehir için önemli bir kazanımdır ve şehrimize prestij kazandıracaktır" dedi.
İhale tarihinin açıklanmasının ardından Elazığ Belediyesi tarafından projenin ivedilikle hayata geçmesi için saha üzerinde kamulaştırmaya yönelik hazırlık çalışmalarına başlanıldı.
"ŞORŞOR DERESİ SORUNU BİTMİŞTİR"
Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Elazığ Belediyesi ekipleri ile birlikte Şorşor Deresi Islah Projesi kapsamında yapılacak kamulaştırma çalışmalarına hazırlık amacıyla ölçümlere başladıklarını ifade ederek, "Şorşor Deresi yıllardır bir sorun olarak hep gündemdeydi. Bu çevrede yaşayan vatandaşlarımız bilsinler ki, artık bu sorun bitmiştir. Yapacağımız çalışmalar doğrultusunda vatandaşlarımızla bir araya gelerek, arazi üzerindeki ağaç ve müştemilatların bedelleri Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Bu çalışmaları ivedilikle yürüten Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum, Elazığımıza hayırlı olsun" diye konuştu.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN