Tarihi Kentler Birliği Toplantısı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Malatyada düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, Bir şehri şehir yapan yolları, binaları değil, o şehrin kültürü, sanatı...

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan Yanılmaz:
“Bir Şehri Şehir Yapan Yolları, Binaları Değil,
O Şehrin Kültürü, Sanatı, Geleneği ve Görenekleridir”
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Malatya’da düzenlenen ‘Tarihi Kentler Birliği’ toplantısında yaptığı konuşmada, “Bir şehri şehir yapan yolları, binaları değil, o şehrin kültürü, sanatı, geleneği ve görenekleridir” dedi.
27’si büyükşehir olmak üzere 400 dolayında üyesi bulunan ve Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan Tarihi Kentler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptığı konuşmada, böyle güzel bir programa, güzel bir ev sahipliği yaptığından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Çalışmalarından dolayı Tarihi Kentler Birliği başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Kentlerin bir kimliği, bir ruhu vardır ve o kentte yaşayanlara o kimliği ve ruhu verirler. Elazığ; Harput, Palu ve diğer ilçe ve beldeleriyle 4 bin yıllık tarihi ruha sahip illerden bir tanesidir. Elazığ birçok kültür ve devletlere ev sahipliği yapmıştır. Tarihi eserleri korumak, geçmişle barışık yaşamaktır. Şehirlerin tarihlerinden gelen ruhtan taviz vermeden gelişmesi gerekir. Bunda da Çekül Vakfı ve Tarihi Kentler Birliğinin çok büyük katkısı vardır. Bir şehri şehir yapan yolları, binaları değil, o şehrin kültürü, sanatı, geleneği ve görenekleridir” dedi.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN