'Temiz Çevre Engelsiz Hayat'

Elazığ Belediyesi 'Temiz Çevre Engelsiz Hayat' projesiyle 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası' başlattı

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Kampanyayla çevreye ciddi zararlar veren bitkisel atık yağlar toplanarak geri dönüşüme tabi tutulacak ve böylece hem TÜÇEV'le yapılacak işbirliğiyle engelli vatandaşlara destek verilecek, hem de çevresel kirliğinin önlenmesine katkı sağlanmış olacak.
Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan kampanyayla bitkisel atık yağların toplanması amacıyla şehrin pek çok noktasına atık yağ toplama bidonları yerleştirdi. İl genelinde başlatılan uygulama doğrultusunda Hilalkent Mahallesi pilot bölge seçildi. Vatandaşların ilgisini çekerek, duyarlılığı artırmak için pilot bölge seçilen Hilalkent'te vatandaşlar broşürler ve afişlerle bilgilendirilirken, atık yağ toplama bidonları da pek çok noktaya yerleştirildi.
İl genelinde mahalle muhtarlıkları, siteler, okullar ve Belediye binası gibi 45 ayrı noktaya yerleştirilen bitkisel atık yağ toplama bidonlarının sayısı, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda artırılacak. Bu noktalarda toplanan bitkisel atık yağlar Belediye ekiplerince toplanarak, geri dönüşüme tabi tutulacak.
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, temiz çevre adına yürütülen çalışmalar çerçevesinde, ciddi çevre kirliliğine neden olan bitkisel atık yağların toplanması için şehrin pek çok noktasına atık yağ toplama bidonlarının yerleştirildiği belirtildi.
Bitkisel atık yağların şehir kanalizasyon şebekelerine, yeraltı tatlı su kaynaklarına, akarsu, göl ve denizlere ciddi zararlar verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, yemekhaneler ve hazır yemek firmalarıyla yapılan görüşmeler sonrası ortak bir çalışma başlatıldı. Belirlenen noktalara bırakılan atık yağ toplama bidonlarında toplanacak yağlar, geri dönüşüme tabi tutularak, engelli vatandaşlara destek sağlanacak" denildi.
Açıklamada projeyle toplumun geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilerek, duyarlılığın artırılmasının hedeflendiği ifade edilerek, "Daha önce başlattığımız Bayat Ekmek Toplama kampanyamız toplumun herkesimi tarafından ciddiyetle sahiplenildi. Bu kampanyamızda büyük başarı sağladık. Halkımızın Bitkisel Atık Yağ Toplama kampanyamıza da sahip çıkarak, buradan elde edilen gelirle akülü sandalye alımı başta olmak üzere engellilere destek sağlayacaklarına, hem de çevreye yani geleceğimize sahip çıkacaklarına inanıyoruz" denildi.
Bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesiyle, evsel atık su kirliliğinin % 25'ini oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu atıkların kanalizasyon borularının tıkanmasına  ve taşkınlarına sebep olarak, insan sağlığına zarar vereceği ve bakım-onarım maliyetlerini artıracağı vurgulandı. "Bir litrelik atık yağ 1 milyon litrelik suyu kullanılamaz hale getiriyor" vurgusuna yer verilen açıklamada, halkımızın bu konuya duyarlılık göstermesi istendi.
 
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN