Vali Baruş'un 'Regaib Kandili' Kutlama Mesajı

Malatya Valisi Aydın Baruş Regaip Kandili Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı….

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Malatya Valisi Aydın Baruş Regaip Kandili Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı….
Recep Ayı ile başlayıp, Şaban Ayı ile devam eden, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan Ramazan ayı ile taçlanan Mübarek Üç Ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız.
 
Bu kutlu gece, insanların kalplerini birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını güçlendiren, manevi dünyalarının aydınlanmasına vesile olan bir huzur ve bağışlanma gecesidir. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in ; “Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib Gecesi, Şaban’ın 15. gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi.” Hadis-i şerifinde işaret buyurduğumübarek bu geceler,dua ve ibadet ederek değerlendirebildiğimiz, güzel amel ve davranışlarla süsleyebildiğimiz, hatalarımız ve günahlarımızın farkına varıp doğruya, güzele, iyiye yönelebildiğimiz ölçüde, bizim için huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir.

Mukaddes Üç Ayların manevi iklimine eriştiğimiz Regaib Gecesi vesilesiyle; elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, birlik, beraberlik ve kardeşlik hisleriyle aramızdaki muhabbet ve hürmet bağlarını daha da güçlendirmeliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Milleti'mizin ve bütün İslam Âlemi'nin Regaib Gecesi'ni ve Üç Aylarını tebrik ediyor, bu kutlu gecenin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN