YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Adıyaman Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜ-TÖMER) tarafından düzenlenen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı –Eğiticinin Eğitimi- Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü'nün, rektör yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir'in, eğitim fakültesi dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş'ın ve merkez müdürü Doç. Dr. Ahmet Akkaya'nın katılımlarıyla tamamlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Adıyaman Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜ-TÖMER) tarafından düzenlenen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı –Eğiticinin Eğitimi- Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü’nün, rektör yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir’in, eğitim fakültesi dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş’ın ve merkez müdürü Doç. Dr. Ahmet Akkaya’nın katılımlarıyla tamamlandı. Sertifika programı için farklı üniversitelerden 16 öğretim üyesi 17 öğrenciye iki buçuk hafta boyunca 93 saat teorik ve uygulamalı olarak “Yabancılara Türkçeyi nasıl öğretebiliriz?” noktasında sunumlar ve uygulamalar yaptı.

 

Törende bir konuşma gerçekleştiren Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ahmet AKKAYA bir sunum yaparak kurs ve Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTÖMER) hakkında bilgi verdi. Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ADYÜTÖMER) yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Doç. Dr. AKKAYA şöyle konuştu: “Şu anda Suriye kampında 41 öğrencimiz ve 2 okutmanımız mevcut ve geçen hafta oradaki öğrencilerimize A1 seviyesinde sınav yaptık.  Bunun organizasyonunu da ADYÜTÖMER olarak yapmaktayız. Bunu daha önceki yıllarda Gaziantep TÖMER yapıyordu.  Sayın Rektörümüzün de desteği ile Adıyaman Üniversitesi TÖMER kurulduktan sonra bu organizasyonları bizler yapmaya başladık. Bundan sonra ise neler yapacağız? Öncelikle bizlerin yabancı öğrenciye ihtiyacımız var.  Bunun için biz hazırız. Bununla birlikte Dünya’da olmayan A0 kitabını hazırlama durumlarından bir tanesi. Hem Geothe Enstitüsü’nün hem Cervantes Enstitüsü’nün İspanyolca ve Almanca için kurlara hazırlık A0 kitabı varken bizim Türkçe’nin maalesef böyle bir kitabı yok. Onu hazırlayacağız.  Bir diğeri ise Türkçe’nin ilk bin beş yüz sözcüğü belirlenmemiş eğer yapabilirsek ADYÜ TÖMER olarak günlük Türkçe’nin en fazla kullanılan sözcüklerini belirleyip bir sözlük halinde Dünya’ya sunacağız. Bir diğeri ise yabacılara Türkçe öğretimi alanında yüksek lisans ve doktora programları açmak. Bu konuyla ilgili olarak hazırlarımızı yaptık.” Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜ-TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ahmet AKKAYA konuşmasının sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN