Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merhum Demirel'in Ailesine Taziye Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Güniz Sokak'taki konutuna gelişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Demirel Atasagun ile Şevket Demirel’in damadı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve özel doktoru Aylin Cesur karşıladı.

Taziye ziyaretinin ardından çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in 91 yıllık bir ömür sonunda ebediyete uğurlandığını kaydederek Demirel’e Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.

"SAYIN DEMİREL'İN ÇOK FARKLI BİR KONUMU VARDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle son 50 yıllık siyasi yaşam içerisinde gerçekten Sayın Demirel’in çok farklı bir yeri, çok farklı bir konumu var. Özellikle de nevi şahsına münhasır siyasette edindiği bir yer ile hakikaten akıllarda kalacak birçok şeyi gerek siyaseti takip edenler açısından, gerekse siyasetin kitabını yazanlar açısından unutulmayacak anıları bıraktı" dedi.

Isparta’da adına yaptırmış olduğu külliye ile Demirel’in bundan sonraki süreçte de bir çekim merkezi oluşturacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Güniz Sokak ismi de, şu anda varislerinden de edindiğim bilgiyle adeta kalıcı bir sürece herhalde adını yazdıracak, bizler de üzerimize düşen görevler neyse bunları yerine getireceğiz. Çünkü kendi siyasi yaşamları tabii ki birçok belgelerle, dosyalarla geleceğe ışık tutacaktır. Dolayısıyla burasının böyle bir müze gibi, bir kütüphane gibi istifade edilecek bir yer olması da onu kalıcı kılacaktır. Ve ben bundan dolayı da gerek Şevket Bey’e sağlıklı bir yaşam dilerken onun da bu konudaki kararlılığını, gerek tüm yakınlarının bu konudaki kararlılığını kutluyorum, tebrik ediyorum. Kendilerine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN