Engelliler Haftası Nedeniyle Yürüyüş Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında İzzetpaşa Meydanı'nda toplanan engelli vatandaşlar, Gazi Caddesi'nden Öğretmenevi önüne kadar yürüyüş yapıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında İzzetpaşa Meydanı'nda toplanan engelli vatandaşlar, Gazi Caddesi'nden Öğretmenevi önüne kadar yürüyüş yapıldı.

Engelliler Haftası nedeniyle yürüyüşe Vali Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorloğlu Hanımefendi, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, Kurum Müdürleri, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Öğretmenevi önünde konuşma yapan Vali Murat Zorluoğlu; “Türkiye'de son yıllarda engelliler için önemli çalışmalar ve projeler yürütüldü. Gerek kamuya ait kuruluşlarımızda engelli kardeşlerimizin bakımı ve rehabilitasyonları gerekse evlerde devletimizin sağladığı imkânlarla bakım olanakları gerçekten de engellilerimize yönelik çok büyük projeler olarak hayata geçtiğini" belirtti.

Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının bütün faaliyetlerinde engellilere dönük hassasiyeti dikkate alarak çalışması gerektiğini aktaran Vali Zorluoğlu; “İlimizde hedefimiz daha çok fiziksel engelli kardeşlerimizi sokakta kendisini idare edecek şekilde yer almasını sağlamaktır. Bütün kamu kuruluşlarına talimatı verdim. Başta kendi vilayet binamız olmak üzere bütün kamu binaları engelli kardeşlerimize uygun hale getirilecek. Girişinden, asansörüne kadar bütün imkânları engelli kardeşimize ulaşımı sağlayabilecek şekilde yeniden gözden geçiriyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından işitme engellilerden oluşan halk oyunları topluluğu gösteri sundu.

Daha sonra Vali Murat Zorluoğlu ve Hanımefendi ile birlikte engelli dernekleri tarafından kurulan hayır kermesini gezerek kermes hakkında bilgi aldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN