Bilişim Haberleri

Bilişim Haberleri

Yandex, Türkiye Teknoloji Çevresinde İnovasyonların Önünü Açıyor

Lider global teknoloji şirketlerinden Yandex, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Kamu-BİB'26 ve BİMY'30 Bütünleşik Etkinliği'ne teknoloji sponsoru olarak katılıyor.

Türk Avukat Almanya'da Bilişime damga vurdu.!

Avrupa Genç Hukukçular Derneği’nin Almanya’nın Bonn Üniversitesinde gerçekleştirdiği Avrupa Birliği'nin Siber Güvenliği ve Dijital Egemenliği konferansına Türkiye’den Av. Atakan Karataş Startup, Teknoloji ve Hukuk konu başlığıyla katıldı.

BTK 82 Personel Alacak

BTK'da istihdam edilmek üzere 82 bilişim uzman yardımcısı alımı yapılacak. Başvurular 1 Nisan'da başlayacak ve 13 Nisan'da son bulacak.

Elazığ Belediyesi, E-Devlet’te Hizmet Sunmaya Başladı

Bilişim teknolojileri ve yazılım konusunda kendisini sürekli güncelleyen ve çalışmalarını teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ilerleten Elazığ Belediyesi, vatandaşlarımıza kolaylık sunmak için ‘e-Devlet Kapısı’ altyapısı üzerinden verdiği hizmet seçeneklerini zenginleştirdi.

'7' Den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu' Başlıyor

7'den 70'e Bilişim Teknolojileri Eğitim Kursu, EBEGEM bünyesinde 16 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

İkizce Mahallesi’nin İnternet Erişim Sorunu Çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı 500 haneli İkizce Mahallesi’nde öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) ulaşabilmesini sağlamak ve öğrenim hayatını sürdürülebilir kılmak amacıyla internet sorununu çözüme kavuşturdu.

Twitter'da Gündem; ‘EBA Çöktü mü?’

Milyonlarca öğrencinin girmek istediği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi açılmadı.

Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu başlıyor

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, çağın gerisinde kalmak istemeyen, güncel gelişmeleri yakından takip edip ileride daha da gelişecek bilişim hukuku alanında bilgi sahibi olmak isteyen hukukçular için Bilişim Hukuku Yaz Okulu'nun bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.

Türkiye'nin ilk uluslararası STEM müfredatı tamamlandı

1,5 yılı aşkın süredir dünyadan ve Türkiye'den uzmanların çalıştığı proje kapsamında Türkiye'ye özgü hazırlanan müfredatın matematik, biyoloji, fen, ilkokul, bilişim alanlarında örnek modüllerin pilot uygulaması yapıldı.

Yatay geçişte hedef geleceğin meslekleri

Farklı bölüme ya da başka üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen üniversite öğrencilerinin beklediği yatay geçiş dönemi 29 Kasım'da başladı. Başvurular devam ederken Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş yatay geçiş ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi. Her yıl binlerce gencin yeniden üniversite sınavına girmesinden dolayı Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) harekete geçerek yatay geçiş şartlarını daha uygun hale getirdiğini ifade eden Altuntaş, tüm lisans ve ön lisans öğrencilerinin bu haktan faydalanabileceğini belirtti.

Genel ağırlıklı not ortalamasının dışında merkezi yerleştirme puanıyla da yatay geçişin mümkün olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, 'Şu an çok güzel bir sistem var. Merkezi yerleştirme puanınız o üniversitenin ilgili yıldaki taban puanına eşit veya ondan yüksek ise yatay geçiş yapma hakkını elde etmiş oluyorsunuz. Ayrıca yatay geçiş kontenjanları da eski dönemlere nazaran daha yüksek' dedi.

EN FAZLA HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ OLACAK?

Merkezi yerleştirme döneminde hangi bölüm en fazla tercih aldıysa yatay geçişte de o bölümün fazla tercih alacağını bildiren Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş şöyle konuştu:

'Özellikle psikoloji ve bilişim eksenli bölümler ile ön lisanstaki sağlık programlarında tercih fazla olabilir. Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık fakültelerinde üniversiteler arası yatay geçiş muhakkak olacaktır. Ancak bir kriter daha var. O yıl ki yerleştirme döneminde geleceğin meslekleri olarak seçilen bölümlere önemli ölçüde yatay geçiş yapılıyor.'

DÖNEM ARALARINDA DEVLETTEN VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE GEÇİŞ ARTIYOR

Devlet üniversitelerinden vakıf üniversitelerine yatay geçişin belirli açılardan avantaj oluşturabildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, 'Birçok veli ve öğrenciden bu yönde geri dönüşler alıyoruz. Özellikle başka bir şehre okumaya giden öğrenciler için birçok unsur birlikte düşünüldüğünde kendi şehrindeki bir vakıf üniversitesinde eğitim görmesi bir avantaj oluşturuyor. Bahar dönemleri Anadolu'daki devlet üniversitelerinin birinci sınıflarından İstanbul'daki vakıf üniversitelerine yoğun geçişlerin olduğu dönemlerdir. Birçok açıdan gittiği şehre uyum sağlayamayan öğrenci geriye dönüş yapabiliyor' diye sözlerine devam etmiştir.

KURUM İÇİ, KURUMLAR ARASI VE YURT DIŞI YATAY GEÇİŞ

Bahar dönemi kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş imknları hakkında bilgilendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, 'Kurum içi yatay geçişlerde öğrenciler, merkezi sınava girdiği yılda aldığı puan ve puan türünün, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı ya da genel ağırlıklı not ortalamaları ile yatay geçiş yapılabilir. Kurumlar arası geçişlerde ön lisans programlarında merkezi yerleştirme puanı ve not ortalamasıyla, lisans programlarında da merkezi yerleştirme puanıyla geçiş yapılabilir. Yurt dışı yatay geçişlerde bahar döneminde ön lisans programlarına genel ağırlıklı not ortalamaları ile yatay geçiş yapılabilir' açıklamasını yaptı.

GEÇİŞ OLANAKLARIMIZ ÇOK CAZİP

Nişantaşı Üniversitesi'ne yatay geçiş olanaklarının çok cazip olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş şöyle konuştu:

'Nişantaşı Üniversitesi uygulamaya yönelik eğitim veren bir üniversitedir. Kurulduğumuzdan beri üniversite-sanayi iş birliğini aktif bir şekilde devam ettiriyoruz. Burs olanakları geniş bir üniversiteyiz. Büyük bir kampüste onlarca uygulama laboratuvarı, atölyeler ve çok sayıda sosyal alan ile eğitim faaliyetleri sürdürülmekte. Çözüm ortaklarınca sağlanan staj imknları, mesleki uygulama dersleri ile sektöre yönelik eğitim ve sektör temsilcilerince yönetilen dersler gibi birçok olanağımız var. Bu anlamda Nişantaşı Üniversitesi'ne yatay geçiş olanaklarının birçok açıdan cazip olduğunu düşünüyoruz.'

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 10 ŞUBAT

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş son olarak başvuruların 10 Şubat Pazartesi günü sona ereceğini hatırlattı.

Jandarma Sözleşmeli Bilişim Personeli Alacak

Jandarma Genel Komutanlığına 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) tabi açıktan temin yoluyla 6 sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirilecek.

Down Sendromlu İrem Yeşilyurt Belediyesinde staj yaptı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Hafize Özal Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojisi Bölümünde okuyan, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Yeşilyurt Belediyesinde yaptığı stajını başarıyla geçen Down Sendromlu İrem Vardı’yı makamında ağırladı.

Bakan Selçuk, öğretmenlere hitap edecek

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programının başladığı 3 Eylül 2018 Pazartesi günü, TRT Haber ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden canlı yayınla yaklaşık 1 milyon öğretmene hitap edecek.

Eğitim Sisteminde Paydaş Olarak Öğrencilerin Rolü Küçük Değildir!

Öğrencilere etkili roller vererek öğretme faaliyetini gerçekleştirmek, öğrenme etkinliğini artırmaktadır.

FATİH Projesi ve EBA, İstanbul Kitap Fuarı’nda tanıtılıyor

İstanbul Kitap Fuarı’nda FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) tanıtımı yapılıyor.

EBA Radyo test yayınlarına başladı

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin öğrenirken eğlenmeleri ve ders konularını pekiştirmeleri için farklı içerikler sunmak üzere oluşturulan "Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Radyo", internet üzerinden deneme yayınları gerçekleştiriyor.

LYS’ye hazırlanan öğrenciler için “EBA Kamp” yayında

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yürütülen Eğitimde FATİH Projesi’nin en önemli bileşenlerinden biri olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), “EBA Kamp” adlı video materyali ile öğrencilere içerik sağlamaya devam ediyor. 12 Nisan tarihinde yayına giren EBA Kamp LYS’ye hazırlanan öğrenciler için soru çözümleri içeriyor.

MEB, Diyanet’le iş birliği protokolü imzaladı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Diyanet TV’de yayımlanmakta olan “Kur’an Öğreniyorum” başlıklı videolar, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portali içinde yayımlandı.

'Finansal Okuryazarlık ve Risk Yönetimi' Semineri Gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi EBEGEM bünyesine kurulan Habitat Bilişim Akademisi, Fırat Üniversitesi, MTTB ve Necip Fazıl Fikir ve Sanat Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle