Öğrenci Haberleri

Öğrenci Haberleri

Öğretmene Şiddetin Detayları Belli Oldu

Elazığ Limak Ortaokulunda öğrencinin öğretmenine karşı gerçekleştirdiği bıçaklı yaralama olayının detaylarına ulaşıldı. (gunisigi gazetesi ulaştı)

Elazığ’da 2.İbrahim Oktugan Vakası Öğretmenlere Şiddet Artarak Devam Ediyor

İstanbul'da yaşanan olayın ardından, Elazığ’da da ortaokul öğrencisi kopya çektiği için uyarıda bulunduğu öğretmenini bıçakladı…

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi Öğrencileri Sınava Hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde Liselere Giriş Sınavı (LGS) öğrencilerine yönelik hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi’nden Gençlere Ücretsiz LGS ve YKS Kampı

Battalgazi Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla 18-24 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak tekrar kampı gerçekleştirecek.

Battalgazi Belediyesi’nden bilgilendirici Trafik Haftası etkinliği

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Karayolu Trafik Haftası kapsamında Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere yönelik bilgilendirici etkinlikler düzenlendi.

Başkan Akgün’den ‘Öğretmenlere Uygulanan Şiddete” tepki Mesajı

EKG Derneği Başkanı Metin AKGÜN, “İstanbul Alibeyköy'de Özel Eyüp Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın 5 ay önce uzaklaştırma cezası almış bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesine tepki” mesajı yayımladı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, GRİ KOÇ’U ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDU

Elazığ Belediyesi, Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gri Koç’u, gençlere destek programı olan “Gelecek Sensin” projesi kapsamında düzenlenen seminerde öğrencilerle buluşturdu.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, GRİ KOÇ’U ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURACAK

Türkiye’nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gri Koç, Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği programda “Gelecek Sensin” projesi kapsamında gençlerle seminerde bir araya gelecek.

İsmet Paşa İlkokulu’nda OTİS Etkinliği

1/B Sınıf Öğretmeni Aynur AKGÜN – Rehber Öğretmen Serkan YILDIZ, hazırladıkları OTİS Kapsamında hazırladıkları; Kültür – Sanat - Spor Dostu Okul Projesi faaliyetlerine kapsamında; üyesi olduğu Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Tiyatro etkinlikleri ile öğrencilerinde kültürel değerleri yaşarken, öğrenmelerine katkı sağladı.

Kazakistan'da Farabi Film Festivali Düzenlenecek

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nin kuruluşunun 90. yıldönümü çerçevesinde Türk devletlerinin sinema ve medya fakülteleri öğrencilerine yönelik “Farabi Film Festivali” düzenleniyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla şehitliği ziyaret etti.

Uzmanlar Uyardı

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili sona eriyor, milyonlarca kişi Pazartesi günü iş başı, öğrenciler ise ders başı yapacak.

Elazığ’da Toplu Taşımaya Büyük Zam!

Elazığ Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, akaryakıtta yapılan zamların ardından mecburen toplu taşımalara da zam yapacaklarını www.gunisigigazetesi.net’e açıkladı. Yeni tarifede ücretler; tam 15, öğrenci 12 lira olacak.

Milyonlarca Öğrenciyi İlgilendiriyor! Süre Uzatıldı

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren LGS kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresinin yarın saat 17.00'ye kadar uzatılmasına karar verildi.

Elazığ Belediyesi, Ahmet Şerif İzgören’i Veliler ve Öğrencilerle Buluşturdu

Gençlerin eğitimlerine katkı sunarak donanımlı bireyler yetiştirilmesi adına önemli faaliyetler gösteren Elazığ Belediyesi, İletişim Uzmanı-Yazar Ahmet Şerif İzgören’i veliler ve öğrencilerle buluşturdu.

Gazete Kağıdından Paraşüt Yapmak Adlı Seminer Düzenlenecek

Elazığ Belediyesi, “Gelecek Sensin” projesi kapsamında Türkiye’nin en ünlü ve en iyi eğitimcilerinden İletişim Uzmanı-Yazar Ahmet Şerif İzgören tarafından veli ve öğrencilere “Gazete Kağıdından Paraşüt Yapmak” adlı semineri düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesinden Lise Öğrencilerine Kaynak Kitap Desteği

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında öğrencilerin başarılarını ve kazanımlarını arttırmak amaçlı başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

‘ELAZIĞ 4.0 PROJESİ’ Teknolojide Kadın İstihdamına İvme Kazandıracak

YILDIRIM Şirketler Grubu ve Garip & Zeycan YILDIRIM Vakfı’nın hazırladığı “Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0” programı, kız öğrencileri teknoloji alanında kariyer yapmaları için donanımlı hale getirmeyi ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyor.

Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri, ‘Minikler Okula, Ata Tohumları Seraya’ Projesi kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere yönelik tarımsal eğitimlerine hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Moral Hediyesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinden etkilenen çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak, deprem psikolojisinden uzaklaşmalarını sağlamak amacıyla akıl oyunları ile oyuncak dağıtımı gerçekleştirildi.

‘Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar’ Paneli

Özel Elazığ Bahar MTAL (Özel Elazığ Bahar Sağlık Meslek Lisesi) Yeşilay Kulübü öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk kapsamında “Toplum Hizmeti” ekseninde öğrenci arkadaşları ve özellikle ailelerin aydınlanması amaçlı “Bağımlılıkla Mücadele” amaçlı panel düzenleme girişimleri Özel Elazığ Bahar MTAL okul müdürlüğünde karşılık buldu.

Elazığ Özel Bahar MTAL Sosyal Etkinlikleri İle Dikkat Çekiyor

Elazığ Özel Bahar MTAL, (Özel Bahar Sağlık Meslek Lisesi) Sosyal Etkinlikler kapsamında “Toplum Hizmeti” başlığı altında öğrencilerinin talep ve organizasyonları ile okul yönetiminin koordinasyonunda Elazığspor Yönetici, Teknik direktör ve futbolcuları ile bir araya geldiler.

Öğrencilerin Sorunları Çözüme Kavuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e özel öğretim kurumları ile ilgili ilettikleri birçok sorunun yeni yönetmenlik ile çözüme kavuştuğunu ifade eden Kurs Der Başkanı Veli Aksu, üniversiteye hazırlık ve okula takviye kurslarında lise grubu öğrencilerinin sorunlarının çözüldüğünü söyledi.

Başvurular Bugün Başladı!

81 ilden öğrencilerin heyecanla beklediği YKS başvuruları bugün başladı.

4 Gün Okul 3 Gün Tatil Konusu Netleşti

Hem öğrencilerin hem de velilerin merakla beklediği tatil konusunda her şey netleşti. Avrupa sisteminde geçerli olan 4 gün okul 3 gün tatil konusundaki açıklama Bakan Yusuf Tekin'den geldi.

Nezaket Okullarından İlk Karnem Etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Semt Konakları Nezaket Okulları’na kayıtlı 4-6 yaş grubu öğrenciler 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yarıyıl karnelerini Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik programında aldılar.

Okullarda ilk kez düzenlenecek: Kış şenliği

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Elazığ'a ulaşan talimata göre; bu yıl ilk kez sömestr tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşviki için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nden Eğitime Destek Sürüyor

HUGO BOSS Çalışanları Eğitim ve Yardımlaşma Derneği 15. yılında öğrencileri desteklemeyi sürdürüyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 137 öğrenciye burs sağlayan derneğin toplam bursiyer sayısı 2024 yılında 1518’e ulaşırken, verilen toplam burs miktarı ise 5 milyon TL’ye yaklaştı.

MASKİ, Öğrencilere Su Bilinci Aşılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küçük yaşta su bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlediği etkinliklere devam ediyor.

Merck’ten Geleceğin Hekimlerine Burs

Dünyanın en köklü bilim ve teknoloji şirketlerinden biri olan Merck, Türkiye’de topluma katkı sağlamaya devam ediyor. Merck Türkiye, 25’inci yılında 25 depremzede Tıp Fakültesi öğrencisine Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle burs sağladı. Oluşturulan ‘Merck 25. Yıl Burs Fonu’nun kapsamı Merck Aile Vakfı (Merck Family Foundation) ile birlikte genişletildi. Böylece 25 depremzede Tıp Fakültesi öğrencisine lisans eğitimleri boyunca burs sağlandı.