Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlanmaya Başladı

Turizm haftası bir dizi etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Turizm haftası bir dizi etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

15-22  Nisan Turizm  Haftası  etkinlikleri  Elazığ Öğretmenevi önünde Atatürk  anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene Elazığ Belediye Başkan yardımcısı Karahan Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, kutlama komitesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan  İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk; “Her yıl ülke genelinde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan “Turizm Haftası” İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

 Ülkemizin sahip olduğu turizm potansiyeli içerisinde İlimizin de turizm açısından
önemli bir yeri bulunmaktadır. Dört bin yıllık bir geçmişe sahip, buram buram tarih
kokan, tarihi ve kültürel varlıklarımızın büyük bir bölümünün bulunduğu Harput, hazar gölü içerisindeki batık kenti,  ve efsaneleri ile ünlü, Hazarbaba dağı, şifa dağıtan Golan kaplıcaları Keban barajı ve eski Palu yerleşmesi ilimiz adına önemli bir potansiyel oluşturmaktadır.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca son beş yıl içerisinde Elazığ'ın Kültür ve Turizmi'ne
önemli miktarda ödenek sağlandığını ifade eden Öztürk, Harput'un ve Hazar gölünün değerlendirilmesi çalışmalarının sürdüğünü, aynı zamanda Fırat Havzası Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi gibi önemli projelerle il dışında tanıtılması çalışmaları, Uluslararası Hazar Şiir Akşamları,
musikisi, oyunları, kürsübaşı geleneği, sivil mimarisi, damak tadı yöresel lezzetleri,
geleneksel mutfağı ve misafirperver insanları  ile turizm’de hak ettiği yeri almanın gayreti
içerisinde olduğunu belirterek Harput’un tur güzergahına alınması, Hazar gölünün, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar içerisinde gösterilmesi ve kürsübaşı geleneğinin de dünya kültür mirası listesine alınmasının  ilimiz turizmi adına sevindirici olduğunu ifade etti.

Turizm Haftasını tanıtıcı materyallerinin vatandaşlara ücretsiz dağıtımının ardından program,  halk oyunları ekibinin folklor gösterileri ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN