Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! - Prof. Dr. Mehmet ÖZ

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!


Büyük Türk Milleti,

 

Millet, devlet, cumhuriyet gibi milli değerlerimizin çeşitli odaklarca aşındırılmaya çalışıldığı, kan ve gözyaşının ülkemizde ve gönül coğrafyamızda hakimiyet kurmaya devam ettiği bu günlerde, adeta Türk ve İslam tarihinin yeni bir fetret devrini yaşamaktayız.

 

Yaklaşık yüz yıl önce, Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde büyük bir azim ve kararlılıkla milli mücadelesini zaferle taçlandırmış, ardından, bu topraklarda Selçuklu ve Osmanlı safhalarından sonra, devletini ve milletini geleceğe taşıyacak bir kararla Cumhuriyeti ilan etmişti. Bu tarihi tecrübe bugün için bizlere bir ders niteliğindedir.

 

İşte bugün, cumhuriyetimizin ilanının 92. yıldönümünü idrak etmekteyiz. Bu vesileyle büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bu toprağı vatanlaştıran ecdadımızı, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk milleti, devleti ve mukaddesatı için canları veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Aziz Türk Milleti, değerli Türk ocaklılar,

 

Dün milli mücadelemizi zaferle sonuçlandırıp cumhuriyetimizi kuran irade elbette milliyetçi bir irade idi; bu başarıda en önde gelenler Türk milliyetçilerinden oluşan ve pek çoğu Türk Ocaklı olan kadrolardı.

 

O kadrolar sadece milletimize değil, bütün mazlum ve mağdur milletlere örnek olacak, ümit verecek işler başarmıştı.

 

Bu durum Türk milliyetçilerine tarihi sorumluluklar yüklemekte, aynı şekilde Türk milliyetçilerinin sözlerinin ve uyarılarının da önem ve değerini artırmaktadır.

 

Kıymetli vatandaşlarım,

 

Bir kaç gün sonra cumhuriyetimizin dayandığı millet iradesinin tecelli edeceği 1 Kasım Erken Genel Seçimini yaşayacağız. Öncelikle bu seçimin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini ve sonuçlarının milletimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

Bu bağlamda Türk Ocakları olarak, şu uyarıları yapmayı tarihi sorumluluklarımızın bir gereği sayıyoruz:

 

Milletimiz sürdürülebilir bir yönetime, sağlıklı bir demokrasiye ihtiyaç duymaktadır. Siyasi partiler bu bağlamda sorumlu davranmalı, seçim sonuçlarını doğru değerlendirmelidir.

 

Siyasetin dili yumuşamalı, toplumu kutuplaştıran söylemlerden kaçınılmalıdır.

 

Seçim sonuçları ne olursa olsun,  ülkemizi yönetecek olan irade, milli ve manevi değerlerimizi korumalı ve bunları daha da güçlendirmek için çaba sarf etmelidir. “Türk milleti”, “milli devlet”, “cumhuriyet” gibi kavramlar asla tartışmaya dahi açılmamalıdır.

 

Milletimizi uzun yıllardır derinden yaralayan ve çözülme sürecinin ardından yeniden palazlanan bölücü terör başta olmak üzere kaynağı neresi olursa olsun her türlü terör faaliyetine karşı tavizsiz bir mücadele sürdürülmeli, çözüm süreci tarihe gömülmeli, çözülmeye yol açan yöntem ve yaklaşımlara asla geri dönülmemelidir.

 

Dış politikada yapılan hatalar tekrarlanmamalı, İslam âleminin yaşadığı acılara son vermek için kararlı ve doğru bir politika izlenmeli, Türk Dünyası’na daha fazla önem verilmeli, yurtlarını terk etmek zorunda kalan soydaş ve dindaşlarımızın acıları dindirilmelidir.

 

Aziz Türk milleti,

 

Bu duygu ve düşüncelerle tekraren Cumhuriyet bayramınızı tebrik ediyor, devletimizin bekası ve milletimizin birliği yolunda her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum.

 

Sözlerimi cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ün, gönüllere ve zihinlere nakşolmuş, birlik ve beraberliğimizin anahtarı olan, şu ifadesiyle bitiriyorum:

 

Ne mutlu Türk’üm diyene”

mehmetö[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!