15 DAKİKADA HIV VİRÜSÜNÜ TESPİT EDEN TELEFON APARATI

California Üniversitesi tarafından yapılan ar-ge çalışmaları sonucunda akıllı cihazlarlara kulaklık girişi vasıtasıyla bağlantı kuran bir aparat yaptılar. Bu aparat AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünün negatif ya da pozitif durumunu kontrolünü sağlayarak hastalık teşhisi yapabiliyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

California Üniversitesi tarafından yapılan ar-ge çalışmaları sonucunda akıllı cihazlarlara kulaklık girişi vasıtasıyla bağlantı kuran bir aparat yaptılar. Bu aparat AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünün negatif ya da pozitif durumunu kontrolünü sağlayarak hastalık teşhisi yapabiliyor.

$34 olacağı söylenen fiyatıyla cinsel yolla bulaşan bu hastalığın teşhisini evinizde yapmanıza olanak sağlayacak olan cihazın geliştirilme aşaması devam ediyor. Ruanda'da test edildiği belirtilen cihaz, yaklaşık 100 hastaya teşhis koymasına yardımcı olmuş. Çalışmalar sırasında cihazın bazen yanlış teşhis koyduğu da söylenen cihazın %100 bir tespit oranına sahip olmadan piyasaya sürülmeyeceği belirtilmiş. Geliştirilmesi için $18000 harcama yapılan cihaz tamamen güvenilir yapıya kavuştuğu zaman hastanelerin binlerce doları bulan test cihazlarından kurtaracağa benziyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN