Abdurrahim Karslı 'Bir yerde hukuksuzluk varsa, hırsızlık da vardır'

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, KRT TV'de 'Haber Özel' programına konuk oldu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Programda Çağlar Cilara’nın sorularını cevaplayan Abdurrahim Karslı AKP’den, Cemaatlere, Merkez Parti’den, seçimlere, güncel olaylara kadar birçok konuda görüşlerini belirtti. İşte Genel Başkan’ın konuşmasından bölümler :

– “AKP ismiyle aynı doğrultuda değil, hatta tam tersi. Ne adalet var, ne de kalkınma. Bizi dolandırdılar. 3 Y diye yola çıktılar hiç biri gerçekleşmedi. Yani Yasak olmayacaktı, var. Yolsuzluk olmayacaktı, var. Yoksulluk olmayacaktı, o da var. Ustalık döneminde, iktidar ustalaşınca, milletin anası ağladı. AKP hakka ve akla düşman. İkisini de tanımıyor. Bir yerde hukuksuzluk varsa, hırsızlık da vardır.”

– “Cemaatler bu ülkenin gerçeği. Görevleri insan yetiştirmek olan bu cemaatler, AKP döneminde raydan çıktılar. Menfaat ilişkisine girdiler, menfaat şebekesi oldular.”

– “Merkez Parti seçime katılmak için tüm şartlarını yerine getirmiştir. Gerekli İl ve İlçe teşkilatlarını fazlasıyla oluşturmuş, kongrelerini yapmıştır. Biz artık iktidarı düşünüyoruz. Bu ülkenin şu anda hem iktidar partisi, hem de muhalefet partileri arasında, kurtuluşu Merkez Parti’dedir.”

-“Paris’te öldürülen insanlar için yüreğimiz sızladı, olmaması lazımdı. Tamam da şunu da unutmamak lazım. Fransa canı yanınca bu duruma geldi. Peki yıllarca bu Fransa değil miydi PKK’ya destek veren ? Şimdi mi terörü lanetliyorlar.

-“Tarihi bilmek demek, karikatürize etmek demek değil. Sarayda karşılama töreninde 16 bostan korkuluğunu oraya koyarak, garip kıyafetler giydirerek,  tarih öğretemezsiniz.  Tarihi siyasette böyle kullanamazsınız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN