Elazığ'ın Güney İlçelerine Kuvvetli Kar Ve Yağış Uyarısı
Elazığ'ın güney ilçeleri ile 1500 metre üzerindeki bölgelerde Çarşamba günü kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yetkililer ani sel, buzlanma ve çığ riskine karşı uyardı.
Elazığ’ın güney ilçeleri ile 1500 metre üzerindeki bölgelerde Çarşamba günü kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yetkililer ani sel, buzlanma ve çığ riskine karşı uyardı.
Meteoroloji yetkililerinden Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Çarşamba günü (28 Ocak 2026) Elazığ’ın güney kesimlerinde yer alan Baskil, Sivrice, Maden, Alacakaya ve Arıcak ilçeleri ile 1500 metre ve üzerindeki yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.
28 Ocak 2026 saat 00.00’da başlaması ve gün boyunca etkisini sürdürmesi beklenen yağışların yer yer 10 ila 20 santimetre arasında kar örtüsü oluşturabileceği tahmin ediliyor. Hadisenin gece saat 23.00’e kadar devam edeceği bildirildi.
Kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, ulaşımda aksamalar, çatı çökmesi, yüksek kesimlerde tipi nedeniyle görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayları ile eğimli ve yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ riski bulunuyor.
Yetkililer, vatandaşların ve sürücülerin oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
Bakmadan Geçme