Ekonomi

Ekonomi Haberleri

MÜSİAD Başkanı Gürkan'dan İhracat Değerlendirmesi

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ’ın ihracat rakamlarını değerlendirdi.

İhracat Rakamlarındaki Artış Devam Ediyor…

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye ihracat raporda 2021 yılının ilk dört aylık döneminde 129 milyon 402 bin Dolar ihracat yapan Elazığ, 2022 yılının ilk dört aylık döneminde ise 138 milyon 213 bin Dolar ihracat ile yükselişini devam ettirdi…

Çoruh ve Fırat Olmak Üzere İki Bölgede Elektrik Tüketimi Arttı

Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Esenlik Zincir Marketler vatandaşın yüzünü güldürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı iştiraklerden olan Esenlik Zincir Marketler vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Bybit, Opsiyonlu İşlemleri Sunmaya Başlayacak

Üst Düzey Kripto Para Platformu Bybit, Opsiyonlu İşlemleri Sunmaya Başlayacaklarını Duyurdu

Özyalın, Türkiye’de şeker üretimi sorunu yok

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Ramazan Bayramı öncesinde piyasada şeker sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Bakkal esnafı satmak için şeker bulamıyor.

Bina Tamamlama Sigortası İnşaat Sektörüne Güveni Sağladı!

İntavrasya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, 2014 yılında çıkardığı kanunla “Bina Tamamlama Sigortası’nın” önünü açmasının inşaat sektörüne güven getirdiğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi’nden Kdv İndirimi Denetimi

Battalgazi’de sorunsuz bir Ramazan ayı geçirmesini sağlamak için tüm tedbirleri alan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, temizlik ürünlerinde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren yerel ve zincir marketlerde denetimlerini arttırdı.

Keskin, "Piyasada kaos oluşturulmuştur, kontrol kaybedilmiştir"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yarım asırı geçen sürede uygulanan şeker piyasası sisteminden vazgeçilmesi ile piyasada kaos oluşturulduğunu açıklayarak, “Türk Şeker A.Ş., 1 kilogram şekeri 7,80 TL olarak açıklamış olmasına karşın, marketlerde 1 kilogram şeker ortalama 15-17 TL’ye satılmaktadır.

Malatya’dan üç ayda 110 milyon dolar ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Malatya’dan 2022 Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42 artışla 45 milyon 953 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Kdv Denetimi Yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, temel gıda ürünlerindeki KDV oranında yapılan indirimin ardından temizlik ürünlerinde de KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesiyle birlikte marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Başkan Gürkan, Elazığ Turizminin Sorunlarını 105. GİK Toplantısında Anlattı

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, MÜSİAD'ın Alanya'da düzenlenen 105. Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı.

OSBÜK Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Esenlik'te yağ satışları devam ediyor

Malatya'nın yerel Zincir Marketi Esenlik’te yağ satışları devam ediyor.

SPK duyurusunun kaldırılması talep edildi…

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nın 25 Şubat 2022 tarihinde web sitesinde yer alan Basın Duyurusuna Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan açıklama getirerek, Odanın resmi açıklama ve beyanatı dışında yer alan yorum, değerlendirme ve haberlerin bağlayıcı olmadığı belirtilerek, duyurunun kaldırılması veya düzeltilmesi talep edildi…

Fırıncılar Odası Başkanı Büyükelçi, İmalatçı esnafımız şeker sorunu yaşıyor

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, oda üyesi tatlı imalatı yapan esnafların piyasada şeker bulmakta zorlandığını açıklayarak, tüm milletvekillerini esnafın sorununa çözüm bulmaya davet etti.

Müşterek Meslek Komite Toplantısı Yapıldı…

Elazığ TSO Müşterek Meslek Komite Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

Ölçü ve Tartı Aletleri Muayenesinde Son Gün 28 Şubat

Elazığ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 2022 yılı ölçü ve tartı aletlerinin muayene başvurularının 28 Şubat 2022 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Girişim Gurubu Elazığ İçin Büyük Şanstır…

Kısa adı KİAD olan Kovancılar İşadamları Derneği Başkanı Hanifi Bekirgil: “Elazığ bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmeli…”

Toplam 387 haber.