Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Büyükşehir Belediyesinden ‘Nesilden Nesile Türküler’ Konseri

Sosyal Belediyecilik hizmetleri çerçevesinde çeşitli etkinlikleri vatandaşlarla buluşturan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Nesilden Nesile Türküler’ Konseri düzenleniyor.

‘Hedik’ Tiyatro Oyunu Seyirciyle Buluşuyor

21 ve 22 Ocak tarihleri arasında Elazığ Nurettin Ardıçoglu kültür merkezinde, ilimizin önemli tiyatrocularından olan, Ferhat Bibal'in yazdığı ve yönettiği “HEDİK” adlı tiyatro oyunu seyircisiyle buluşacak.

Amir Ateş Besteleri Konseri Düzenlendi

Battalgazi Belediyesi ve Malatya Musiki Cemiyeti tarafından büyük bestakâr Amir Ateş’in teşrifleri ile, Şef Zeki Giray Yönetiminde “Amir Ateş Besteleri Konseri” düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi’nden Anlamlı Konser

Türk müziğinin yaşayan büyük üstatlarından Âmir Ateş, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Amir Ateş Besteleri Konser”inde Malatyalılarla buluştu.

SURÂDE TÜRK EDEBİYATINDA YERİNİ ALDI

Şair Cihan BERDİBEK’in 3. şiir kitabı “SURÂDE” TELMİH KİTAP’ta çıkarak raflardaki yerini aldı.

İhsan Tarakçı’nın Beklenen Eseri ‘Akasya Çiçeği’ Pazartesi Raflarda

Elazığ’ın sevilen simalarından İhsan Tarakçı’nın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ‘Akasya Çiçeği’ başlığını taşıyan romanı pazartesi günü de raflardaki yerini alacak.

Kartal’da Tiyatro Sezonu Dolu Dolu Geçiyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ‘Kültür ve Sanatta Yükselen Kartal’ sloganıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen tiyatro etkinlikleri, Kartallı tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında ‘Rosa Lüksemburg’ ve Zülfü Livaneli’nin “Son Ada” adlı tiyatro eserleri Kartal’da sahnelendi.

Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sedat Karataş Başkanlığında gerçekleşti.

'12 Numaralı Adam' Kartallı Seyircisi ile Buluştu

Rol aldığı dizilerdeki büründüğü karakterler ile hatırı sayılır bir izleyici kitlesine sahip olan oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, tek kişilik oyunu “12 Numaralı Adam” ile Kartal’da sahneye çıktı.

Sedat Çağlıyan’ın ‘ TARİHİN IŞIĞINDA HÜSEYNİK’ Kitabı Okurlarıyla Buluşuyor

Araştırmacı yazar Sedat ÇAĞLIYAN'ın kaleme aldığı, "TARİHİN IŞIĞINDA HÜSEYNİK" adlı kitap yayımlandı.

Adaların Koca Yürekli Reisi Berç Yetvart 'Horoz Reis' Oyunu ile Sahneye Taşındı

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Horoz Reis” adlı tiyatro oyunu, Kartallı sanatseverler ile buluştu. Oyunda yardımseverliği ile gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine Adalıların gönlünde taht kuran, Büyükadalı balıkçı Berç Yetvart Akdeniz, nam-ı diğer Horoz Reis’in biyografisi sahneye konuldu.

Kartal'da Yeni Yıla Özel Muhteşem Türk Sanat Müziği Konseri

Kartal Belediyesi’nin, ‘Yeni Yıla Merhaba’ adıyla hazırladığı kutlama programı kapsamında, sanatçı Şermin Niyazi şefliğindeki Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu’nun sahne aldığı yeni yıl konseri, dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. TSM ezgilerinin yankılandığı gecede müzik severler keyif dolu anlar yaşadı.

Gurbetçi Yazar Kenan Taşkesen, “Aşil Topuğu” Adlı Kitabını Okurları İçin İmzaladı

Kartal Belediyesi ana hizmet binası fuaye alanında gurbetçi yazar Kenan Taşkesen’in kaleme aldığı “Aşil Topuğu” adlı kitabı için imza günü düzenlendi. Almanya ve Türkiye’de edebi, sanatsal üretimlerinin yanı sıra; politik aktivist olarak da etkili çalışmalara imza atan Taşkesen’in imza gününe başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel olmak üzere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediye Meclisi Üyeleri, Erzincan Tanyeri Derneği Başkanı ve yönetimi, sivil toplum kuruluşları ve pek çok davetli katıldı.

Devr-İ Alem Yıldızlı Geceler Çıtayı Yükseltti!

Devr-i Alem Yıldızlı Geceler Deniz Seki ve Dj Dada Velet (İrfan Aslanhan) ile müzik ve eğlence sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

‘De Rıen’ Resim Sergisi Kartal Belediyesi’nde Açıldı

Kartal Belediyesi, Aralık ayı kültür sanat programı dâhilinde ‘De Rien’ isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

‘Çizgilerdeki Yaşanmışlık’ Sergisi Kartal’da Açıldı

Ressam Kemal Derman’ın; yağlı, kuru, pastel ve sulu boya ile karakalem tekniklerini kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan ‘Çizgilerdeki Yaşanmışlık’ isimli kişisel resim sergisinin açılışı, Kartal’da gerçekleşti.

'Ben Türkan Saylan' Adlı Tiyatro Oyunu Ayakta Alkışlandı

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Ben Türkan Saylan” adlı tiyatro oyunu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

’18, Yolları Açan Kadınlar’ Belgeseli, Kartal’da İzleyiciler İle Buluşuyor

Kadın Adayları Destekleme Derneği(KA-DER) tarafından gösterime hazırlanan, yönetmenliğini Gazeteci-Yazar Barış İnce’nin üstlendiği, Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinin hak mücadelesinin ele alındığı, ’18, Yolları Açan Kadınlar’ adlı belgesel, Kartal’da izleyiciler ile buluşmaya hazırlanıyor.

'Eyvah Kaynanam' Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Kasım ayı kültür etkinlikleri kapsamında Orhan Çağlar’ın derleyip yönettiği “Eyvah Kaynanam” adlı tiyatro oyunu sahneye konuldu.

Toplam 623 haber.