Sağlık

Sağlık Haberleri

Tiroit Nodülleri Hakkında Çok Önemli Bilgiler!

Ses kısıklığı ya da sesinizde çatallanma oluyor, boynunuzda şişlik ya da yutkunurken hareket eden kitle hissediyor, nefes almada güçlük mü çekiyorsunuz?

Hipofiz Tümörü Kalıcı Körlüğe Neden Olmasın!  

Hipofiz bezi, salgıladığı hormonlarla birçok organımıza müdahale ederek yaşamsal fonksiyonlarımızı düzenleyen bir bezdir.

Balık Yağının 5 Önemli Faydası

Balık yağı günümüzde besin takviyesi olarak kullanılıyor

Meme Kanseri Hakkında Doğru Sanılan 8 Hatalı Bilgi! 

Dünya Sağlık Örgütü, en sık görülen kanser türünün artık akciğer kanseri değil, meme kanseri olduğunu açıkladı. Dünyada her yıl 2 milyon 300 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor. Ülkemizde de kadınlarda gelişen her 4 kanserden 1’ini meme kanseri oluşturuyor.

Türkiye’de ABD ve Avrupa’dan daha fazla görülüyor

Kistik fibrozis, fenilketonüri ve SMA hastalığı gibi yenidoğan bebeklerde taranan, son zamanlarda bazılarının adını daha sık duyduğumuz nadir hastalıklar, tüm dünyada yaklaşık 7 bin hastalığı kapsıyor ve bu hastalıklar 300 milyon kişiyi etkiliyor.

Bu 9 gruptan Birindeyseniz D Vitamininiz Eksik Olabilir

Memorial Şişli Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim Şahin, D vitamini ve sağlık için önemi hakkında bilgi verdi.

Grip Sonrası Bağışıklık Sisteminizi Bu Besinlerle Güçlendirin

Bağışıklığın toparlanması için sağlıklı beslenmek ve dinlenmenin önemi büyüktür. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Nur Sinem Türkmen, grip sonrası bağışıklık sisteminin toparlanması ve güçlenmesini sağlayacak besin önerilerinde bulundu.

İş Hayatında Sağlıklı Beslenmenin 7 Kuralı

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının iş hayatında da edinilmesi, çalışanların yalnızca fiziksel sağlığı için değil, aynı zamanda zihinsel sağlıkları, üretkenlikleri ve iş tatminleri açısından da büyük önem taşıyor.

Gece Görülen Kemik Ağrısı Tümör Habercisi Olabilir

Memorial Dicle Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Gem, kemik hastalıkları ve kemik tümörleri hakkında bilgi verdi.

Astigmat Çocuğunuzu Okuldan Soğutmasın

Memorial Şişli Hastanesi Göz Merkezi'nden Prof. Dr. Abdullah Özkaya, astigmatizma olarak da adlandırılan astigmatın nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Tüylenme, Sivilce ve Saç Dökülmesi Bu Sendroma İşaret Edebilir

Memorial Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Taha Takmaz, Polikistik Over Sendromu ile ilgili bilgi verdi.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Alınması Gereken 7 Önlem!

Memorial Antalya Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nden Uz. Dr. Yalçın Kahya “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” nedeniyle sigara bırakma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Gözde Sinek Uçuşmasının 3 Nedenine Dikkat!

Memorial Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Ataş, gözde sinek uçması olarak tanımlanan sorunla ilgili bilgi verdi.

Regl Bakımı ve Hijyen İhtiyaçlarına Erişememe Sorunu Çözüm Bekliyor

Depremin Birinci Yıldönümünde Hataylı Kadınlar: Regl Bakımı ve Hijyen İhtiyaçlarında, Adalete Erişimde Yetersizlikler Sürüyor!

Tüp Bebek Tedavisinde Dünya Standartlarında Başarı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, tüp bebek tedavisinde dünya standartlarını yakaladı.

Kadınların meme Kanserinde En Merak Ettiği 5 Nokta

Memorial Şişli Hastanesi Meme ve Endokrin Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Çitgez, meme kanseri ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtlarını paylaştı.

En Sık Görülen Kanserlerden 4 Tarama İle Korunun

Memorial Bahçelievler Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Harputluoğlu, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde kanser ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler verdi.

Güçlü Bir Bağışıklık Sistemi İçin Öneriler

Salgın hastalıklardan kansere kadar pek çok hastalıktan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi şart.

Miyomlar Hamile Kalmayı Ve Hamilelik Sürecini Etkileyebilir mi?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Mehmet ÖZTÜRKMEN, tedavi seçeneklerinizi bilmenin ve düzenli takibin önemini hakkında bilgi verdi.

Toplam 358 haber.