Sağlık

Sağlık Haberleri

Türk Kızılay Malatya Şubesi Sertifika Töreni Düzenledi

Türk Kızılay Malatya Toplum Merkezi ve Türk Kızılay Malatya İl Şubesi "Tekstil Elemanı Yetiştirme Kursu" tamamlayan kursiyerlere sertifika taktim etti

A’dan Z’ye ALZHEİMER

Alzheimer hakkında tüm soruların cevaplarını ve daha fazlasını Türkiye’de Alzheimer konusunda sayılı uzmanlardan birisi olan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç cevaplıyor.

Malatya Polisinden Kan Baışıne Destek

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ile Türk Kızılay Malatya Şubesi koordinesinde Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde "251 Şehidimiz İçin 251 Ünite Kan Bağışı" etkinliği düzenlendi.

Kızılay Malatya Şube Başkanlığı’na Osman Korkut getirildi.

Yaklaşık 3 ay önce Kızılay Malatya Şube Başkanlığı’nda yapılan Olağan Genel Kurulda mevcut başkan Ramazan Soylu’nun görev süresi dolması nedeniyle, başkanlık görevine Dr. Harun KURT seçilmişti.

ICC türkiye 68. Genel Kurulu Yapıldı

Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi (ICC Türkiye) 68. Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Elazığ TSO Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan’da katılım sağladı.

Türk Kızılay 154 Yaşında

11 Haziran 1868'de "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan, 1877 yılında "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923 yılında "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935 yılında da "Türkiye Kızılay Cemiyeti" adını alan Türk Kızılay, 154. kuruluş yıl dönümünü Malatya’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Antalya’da Dev Sağlık Kongresi

43. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi Antalya Belek-Susesi otelde başladı.

Türk Kızılay Genel Kurulunda 4 Malatya’lı yer aldı.

Türk Kızılay 103. Olağan Genel Kurulu 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü Ankara ilinde gerçekleştirildi.

Yasemin Açık, Engellilerin Önündeki En Büyük Bariyer Toplumsal Önyargılar

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yapan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, engellilerin önündeki en büyük bariyerin toplumsal önyargılar olduğuna dikkat çekerek, konuya ilişkin farkındalık ve savunuculuk oluşturulmasıgerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Yılmaz, Birlikteliğimiz, Başarımızın Kaynağıdır

Sağlık hizmetlerinin ancak bir ekip ruhuyla hareket edildiği taktirde hedeflenen başarıya ulaşılabilir gerçeğini ispatlarcasına İnönü Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tüm çalışanların katılımıyla iftar programında bir araya geldi.

Köşe Yazarımız Numan Aladağ Kanal 23 Ana Haber Programında.

Haber Sitemiz Köşe Yazarı Numan Aladağ Kanal 23 Ana Haber programına katıldı.

Elazığ Belediyesi Personelinden Kan Bağışına Destek

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına destek sağladı.

Türk Kızılay Malatya Şubesin’de Bayrak Değişimi

2019 yılında görevi Av. Umut Yalçın'dan devralan Türk Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu; gerçekleşen Türk Kızılay Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulunda görevi Dr. Harun Kurt'a devretti.

Mide Kanseri İçin 12 Önemli Risk Faktörü!

Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü.

'Türkiye diş tedavilerinde Avrupa’nın parlayan yıldızı oldu'

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2021 yılında ülkemiz 1 milyon civarında yabancı hastayı ağırladı. 2023’te ise 1,5 milyon hasta ve 10 milyar dolar gelir öngörülüyor. Sağlık turizminin bileşenlerinden ağız ve diş sağlığında ise ülkemiz gün geçtikçe değer kazanıyor, yabancıların tedavi talepleri artıyor.

Midenizde sorun varsa aslında kalp krizi geçiriyor olabilirsiniz!

Kalp krizinin göğüste ve boyunda ağrı, nefes darlığı ve sersemlik hissi gibi bazı bilinen ve açık belirtileri vardır. Fakat kalp problemlerinin belirtileri bunlardan ibaret değildir.

Kan Şekerini Yükselten 10 Hata!

Kanda şekerin belli düzeylerin üzerinde olması ‘diyabet’ olarak tanımlanıyor. Kandaki şeker yüksekliği ihmale gelmiyor,

Uzmanından Uyarı Kışın Kalp Krizi Riski Artıyor!

Hava soğuduğunda vücuttaki atar damarlarda vazokonstriksiyon (damarlarda büzüşme) gelişir ve vücudu sıcak tutabilmek için kan akımı hızlanır.

Tümörü ve Kompleks Spinal Cerrahi Ameliyatları Başladı

MTÜ Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde MEAH’ta Beyin Tümörü ve Kompleks Spinal Cerrahi Ameliyatları Başladı

Toplam 360 haber.