Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Havaalanlarında akıllı sistemlerin kullanımı artacak

Koronavirüs sonrasında birçok havayolu işletmesi Çin'e yapılan uçuşları iptal etmişti. Virüsün hızla yayılması sonrası uçuş yasakları da aynı paralelde yayılmıştı.

Telefonlara en çok WhatsApp Messenger indirildi

Ajans Press, sosyal medya ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet'in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl sosyal medya ile alakalı basına 137 bin 258 haber yansıdığı tespit edildi.

Dijitalleşme dalgasına ayak uydurmayan şirketler yok olabilir

Koronavirüsün dünya ticaretine etkileri hakkında konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Uluslararası Ticaret Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nebile Korucu Gümüşoğlu, olası krizleri ve ülkeleri bekleyen yeni gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'de satışa çıkarıyoruz

 Dünyanın en güçlü 14 inç Notebook'u Türkiye'de satışa çıkıyor.

Türk şirket 7 metreden 300 kişiyi tarayabilen termal kamera geliştirdi

Dünyayı tehdit eden salgın hastalıklar ve son olarak Kovid-19 Pandemisi ile birlikte, özellikle kamusal alanlarda, insan yoğunluğunun çok olduğu bölgelerde birçok önlemle beraber, daha hassas ve etkin güvenlik önlemleri alma zorunluluğu da ortaya çıktı.

Teknoloji firması online hizmete devam ediyor

Yerli teknoloji markası Casper, vatandaşların mağdur olmaması için üretimden lojistiğe, internet satışından teknik servis hizmetlerine kadar, tüketicilerin teknolojik ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ettiklerini açıkladı.

Kariyer Festivali başladı

Yeditepe Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Festivali 2020' dün başladı. Festivalde 200'den fazla firmanın temsilcileri, yüzlerce öğrenci ve mezunun iş ve staj başvurularını alarak, öğrencilerle mülakatlar gerçekleştirdi.

1.Havacılık ve Teknoloji Zirvesi İstanbul'da gerçekleşti

'Türk Havacılığında Kadın İzi' paneline konuşmacı olarak, Türkiye'nin ilk kadın ticari pilotu Fikriye Alev Kılıçkeser, Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk kadın Gyrocopter pilotu Hatice Nur Gündoğdu ve Türkiye Kadınlar klasmanında Yamaç Paraşütü rekortmeni Merve Gülşah Arslan katıldı.

Teknoloji devi kurumsal ürünlerini tanıttı

Türkiye pazarına büyük önem veren Asus, kurumsal firmalara yönelik hazırladığı ürün serisinde yer alan dizüstü, masaüstü ve hepsi bir arada (All-in One) bilgisayarlarını İstanbul'da düzenlediği toplantıda tanıttı. ASUS EEMEA Genel Müdürü Benjamin Yeh'in, markanın global ve Türkiye özelinde 2020 yılı stratejileri ile öngörülerini aktardığı toplantıda ASUS Türkiye Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, kurumsal ürünlere dair bilgi paylaştı.

DÜNYA LİDERLERİ ARASINDAYIZ

Açılış konuşmasında; ASUS'un global bazda 2019 yılı değerlendirmesini ve 2020 öngörülerini paylaşan Benjamin Yeh, 'ASUS olarak 1989 yılından bu yana, ürettiği tüm ürün gamıyla gelişen teknolojiye öncülük eden bir şirket olarak; teknoloji donanımı sağlayıcıları içinde dünya liderleri arasındayız. Global tüketici bilgisayar satış rakamları, ASUS'un EEMEA bölgesinde oyuncu dizüstü bilgisayar pazarında birinci ve genel notebook segmentinde ise üçüncü sırada yer aldığını çok net şekilde gözler önüne seriyor diye konuştu.

TÜRKİYE PAZARINA ÖNEM VERİYORUZ

Türkiye'de bulunmaktan dolayı memnun olduklarını ve Türkiye pazarına çok önem verdiklerini ifade eden Yeh, 'Türkiye bizim için en büyük potansiyele sahip ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye'nin genç nüfusa sahip oluşu, gelişen ve büyüyen bir pazara sahip olması bizim için çok değerli. Hem günlük yaşamda, hem de profesyonel iş dünyasında öncü teknolojilerle tüketicinin karşısına çıkıyoruz ve karşılaştığımız ilgi, Türkiye'deki kullanıcının teknolojiyi tümüyle benimsediğini ve hayatının tüm alanında etkin biçimde kullandığını çok net bir şekilde gösteriyor. Kusursuz teknoloji ve tasarım için 'İnanılmazın Peşinde' marka ruhuyla durmaksızın inovasyon içinde olan bir marka olarak, 2020 yılında kurumsal serimizde de yeni nesil ürünlerimizi iş ortaklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

ÖZGE KILIÇ GÜLER: HEDEF; 3 YIL İÇİNDE YÜZDE 20 PAZAR PAYI

Türkiye pazarı ve ASUS'un yeri konusunda bilgi veren Özge Kılıç Güler ise '2020 yılında diğer ürün gamımızdan aldığımız güçle kurumsal ürünler pazarında da etkin bir oyucu olmak hedeflerimiz arasında. Özellikle tüm işletmelerin daima birinci önceliği olan bilgi ve veritabanı güvenliğinden yola çıkılarak tasarlanan kurumsal ürün serilerimiz, üretkenlik açısından sunduğu avantajlarla da ön plana çıkıyor. Bugün sizlerin de yakından görme ve deneme imkanı bulacağınız ürünlerimizle kurumların farklı alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamayı ve yüklerini hafifletmeyi hedefliyoruz dedi.

'Gücünü yenilikten alan ve kaliteden ödün vermeyen bir şirket olarak teknolojide yaşanan hızlı değişimi çok yakından takip ediyoruz' diyen Güler, 'Teknoloji dünyası son 30 yılda eşsiz bir dönüşüm geçirdi. Türkiye pazarında uzun yıllardır faaliyet gösteren ve bu ülkenin potansiyeline inanan global bir şirket olarak, Türkiye'deki teknolojik gelişimin yaşamı kolaylaştırma ekseninde gerçekleştiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Kurumsal pazarda, 2020 yılından başlayarak takip eden 3 yıl içinde pazar payımızı yüzde 20 seviyelerine çıkartarak EEMEA bölgesindeki gücümüzü Türkiye kurumsal pazarında da göstermek istiyoruz ve tüm planlarımızı buna yönelik yapıyoruz ifadelerini kullandı.  

20 KURUMSAL ÜRÜN TANITILDI

Lansmana katılanlar, stant alanında sergilenen kurumsal ürünleri görme ve deneyimleme imkanı buldu. Bu ürünler arasından 3 ürün özellikle teknik yapıları ve tasarımları ile dikkatleri üzerine topladı.

EXPERTBOOK B9: 870 GRAMLA DÜNYANIN EN HAFİFİ

Şirketin kurumsal ürün gamında bulunan yeni nesil dizüstü bilgisayarlar arasında yer alan ExpertBook B9, 14 inç iş bilgisayarı olmasıyla öne çıkıyor. Ocak ayından düzenlenen CES 2020 fuarında da tanıtılan ExpertBook B9 modeli, magnezyum alaşım kasası sayesinde 870 gram ağırlığında. B9, aynı zamanda inceliğiyle de ön plana çıkıyor.

PROART STUDİOBOOK PRO 17: EN İNCE VE EN GÜÇLÜ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI

ProArt StudioBook Pro 17, NVIDIA® Quadro® grafik kartlarına sahip dünyanın en ince dizüstü bilgisayarlarından birisi konumunda. ProArt StudioBook, etkileyici görseller için daha büyük bir ekranın kompakt bir kasaya sığmasını sağlayan ince çerçeveli NanoEdge ekrana sahip.

PROART STATİON D940MX: OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS, MİNİMUM BOYUT

ProArt D940MX, ASUS'un bugüne kadar ürettiği en yüksek teknik özelliklere sahip masaüstü bilgisayardan biri. Intel® 9. Nesil Core™ i9-9900K işlemciye sahip ProArt D940MX, özellikle profesyonelleri hedef alan ultra yüksek performanslı NVIDIA Quadro RTX™ 4000 ya da GeForce RTX™ 2080 TI grafik işlemcilerini de içinde barındıran kompakt ve ince yapısıyla dikkat çekiyor.

Ev kadınları internet bağımlısı oldu

'Ev Kadınların İyilik Halinin Değerlendirilmesi' isimli araştırmayı İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nden Öğr. Gör. Mehmet Başcıllar ve Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nden Arş. Gör. Ali Taşci yaptı. 4 ayda tamamlanan araştırmada, İstanbul genelinde 294 ev kadınıyla internet üzerinde gönderilen formlar aracılığıyla görüşüldü.

En popüler mobil mesajlaşma uygulamaları belli oldu

Ajans Press'in, Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre, sosyal medya uygulamaları ile ilgili 2019 Ekim verileri açıklandı. Böylelikle dünya genelindeki en popüler mobil mesajlaşma uygulamasının WhatsApp olduğu görülürken, 1,6 milyar kullanıcısının olduğu kaydedildi. İkinci sıraya yerleşen uygulama ise 1,3 milyar kullanıcı ile Facebook Messenger olurken, üçüncü sıraya 1,1 milyar kullanıcı ile Wechat uygulamasının yerleştiği görüldü.

Bor madeninden yatak üretildi bakterileri öldürüyor

Türkiye toplam 3,3 milyar ton rezerv miktarı ile dünya toplam bor rezervi sıralamasında yüzde 73'lük pay ile ilk sırada yer alıyor. Yatak sektörünün önemli oyuncularından Bambi Yatak, 'Bordan Gelen Hijyen' sloganı ile bor madenini yatağın içine entegre etti. Borjen adı verilen ve yıl sonuna kadar 50 bin adet üretilmesi planlanan yatağın tanıtım toplantısı Çırağan Sarayı'nda yapıldı.

İHRACAT ATAĞI

Yataktaki mite ve küfün çoğalmasını engelleyen ve bakterileri öldüren Borun, hijyenik özelliğinden faydalanarak üretilen Borjen yatağın 20 ülkeye ihraç edilmesi hedefleniyor.

1,5 milyon liralık Ar-Ge yatırım bütçesiyle yatağı ürettiklerini söyleyen Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, Türkiye'de ve dünyada ilk kez bor mineralini yatağın süngerine ve kumaşına entegre ettiklerini dile getirdi.

BAKTERİ, MİTEIN GELİŞİMİ ENGELLİYOR

Bor madeninden üretilen 'Borjen' yatak hakkında bilgi veren Gökmen, 'Her gün üzerinde saatlerce uyuduğumuz yatağımızda sayısı milyonlarla ifade edilecek kadar fazla bakteri, mite gibi mikroorganizmalar yaşıyor. Bu küçük canlılar insan sağlığını tehdit ettiği gibi astım, alerjik reaksiyonlar, bronşit gibi birçok hastalığı da tetikliyor. Profesyonel sağlık uzmanlarıyla görüşerek ve tüketicilerin beklentilerine kulak vererek, bor minarelini 'Borjen' ismini verdiğimiz yatağımızda kullandık' dedi.

'HİJYENİ UYKUYLA BİRLEŞTİRDİK'

Günümüzde, yatak odalarının birer yaşam alanı olduğunu söyleyen Gökmen,

'Son zamanlarda ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri alerji ve astım. Toz, küf, mantar ve miteların neden olduğu hastalıklar yaygınlaşıyor. Hayatımızın 3'te 1'ini yatakta geçiyoruz. Bu toz ve bakterilere en çok yatakta maruz kalıyoruz. Bunları yok edebilmek için ürün arayışına girdik. Yerli ve milli madenimiz ve gelecek vadeden bor madeninden faydalandık. Bor madeni özellikle temizlik sektöründe ön plana çıkmaya başlamıştı. Borun antibakteriyel bir özelliği var. İçerisine bakteriyi koyduğunuz zaman yüzde 99 o bakteriyi öldürüyor. Mite ve küflerin de gelişimini engelliyor. Bununla ilgili tüm testlerimiz ve raporlarımız mevcut' diye konuştu.

YATAĞIN KUMAŞI VE SÜNGERİ BORDAN YAPILDI

Yatağın diğer özelliklerini anlatan Gökmen, 'Yatağın üst kumaş yüzeyinde ve süngerinde bor var. Ayrıca pocket yay sistemi kullandık. Yani birbirinden bağımsız vücut basıncını yayan bir sistem. Yatağın başlık kısmında aydınlatma için bir lamba var, telefonu, bilgisayarı şarj etmek için de bir bölüm bulunuyor' ifadelerini kullandı.

'ASTIMIN YÜZDE 70 NEDENİ MİTELARDIR'

Çocuk Alerjisi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay ise, her 6 çocuktan 1'inin astım hastası olduğunu söyleyerek, 'Astıma neden olan en önemli etken ev tozunda bulunan mitelardır. Astımın yüzde 70 nedeni mitelerdır. Mite, gözle görülemeyecek kadar küçük,8 bacaklı haşerelerdir. 5 yıllık bir yatakta 10 milyon mite vardır. Dışkıları alerjiktir, ev tozlarına yapışırlar' dedi.

MİTELER YATAKLARDA YAŞIYOR, DERİ DÖKÜNTÜSÜYLE BESLENİYOR

Mitelerın deniz kenarında yaşadığını belirten Prof. Dr. Akçay, 'Nemi severler, insanların deri ve kıl döküntüleriyle besleniyorlar. O yüzden yatak odamızda çok fazla oluyorlar. Miteler en fazla yattığımız yatakta yaşıyor. Evi havalandırmalıyız, çarşafları en az 60 derecelik bir sıcaklıkta yıkayıp sonra ütülemeliyiz' diye konuştu.

Başkan Kartoğlu'ndan dijital dünyada bir yenilik daha

Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde Başkan Kartoğlu'nun talimatıyla Youtube Akademi kurulmuştu. Akademide gençlere ücretsiz olarak uygulamalı teknik bilgi veriliyor. YouTube kanalı kurma ve konsept belirleme konusunda da koçluk yapılıyor.

Yapay zekaya bağlı 143 yeni meslek geliyor

Trol yuvası tespit uzmanı, akıllı ev tasarım yöneticisi, dijital terzi, dijital terapist, robo psikolog… Yakın gelecekte en çok konuşulan sektörler olarak karşımıza çıkacak.

Marka Ve Patent Başvurusunda Büyük Artış

Türk Patent ve Marka Kurumu verilerine göre 2017 yılında patent başvurularında yüzde 33 oranında marka başvurularında ise yüzde 13 oranında artış

Bilgisayarlı Muhasebe Kursu Başladı

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde açılan Bilgisayarlı Muhasebe Kursu başladı

Battalgazi Belediyesi Bilim Şenliği’nin Açılış Programı Yapıldı

Battalgazi Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen Bilim Şenliği başladı.

Bilim Şenliği 27 Eylül’de Başlıyor

Battalgazi Belediyesi’nin TÜBİTAK işbirliğinde gerçekleştireceği ‘Bilim Şenliği’ 27-30 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Toplam 103 haber.