4 Gün Okul 3 Gün Tatil Konusu Netleşti

Hem öğrencilerin hem de velilerin merakla beklediği tatil konusunda her şey netleşti. Avrupa sisteminde geçerli olan 4 gün okul 3 gün tatil konusundaki açıklama Bakan Yusuf Tekin'den geldi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Peki, Öğrenciler 4 gün mü okula gidecek? Okullar 3 gün mü tatil edilecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Karar’da yer alan habere göre, Avrupa modelli eğitim sistemi hakkında bir süredir devam eden tartışmalar netlik kazandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “ 4 gün okul 3 gün tatil” sistemi ile ilgili net kararını açıkladı. Finlandiya'da geçerli olan sistemin Türkiye için geçerli olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Öğrenciler 4 gün mü okula gidecek? Okullar 3 gün mü tatil edilecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

BAKAN TEKİN’DEN NET YANIT
Türkiye'de gündemde sıkça yer alan ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde uygulanan "4 gün okul 3 gün tatil" sistemiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan net bir açıklama geldi. Öğrenciler ve veliler arasında bu sistem hakkında farklı görüşler bulunsa da, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuya son noktayı koydu.

Özellikle Finlandiya gibi eğitimde dünya lideri sayılan ülkelerin 4 saatlik ders periyotları ve haftada 4 gün zorunlu ders uygulamaları, Türkiye'deki eğitim sistemine ilham kaynağı olmuştu. Ancak, Bakan Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'de şu an için "4 gün okul 3 gün tatil" sisteminin uygulanması söz konusu değil.

Bakan Tekin, Türkiye'nin eğitim sistemine dair gelecekte ne gibi değişiklikler yapılacağının henüz belirsiz olduğunu ifade etti. Avrupa'da bu sistemi benimseyen ülkelerin sayısının artmasıyla Türkiye'nin de eğitim politikalarında yeniliklere açık olduğu ancak mevcut durumda bu sisteme geçişin planlanmadığı belirtildi.
 

Kaynak: Günışığı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN