Açıkkapı: Asgari Ücrette İşçi de İşveren de Düşünülecektir

AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı: Asgari ücretle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak 'Asgari Ücrette İşçi de İşveren de Düşünülecektir' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,  asgari ücretle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücretin , İşçi, İşveren ve Hükümet yetkililerinin yer aldığı komisyon tarafından belirlendiğini, sadece işçi ya da sadece iş veren düşünülerek asgari ücretin belirlenemeyeceğini, muhalefetin asgari ücretle ilgili açıklamalarında samimi olmadığını söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Genel kuruluna verilen arada basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TURİZM’DE TÜRKİYE’NİN ZİYARETÇİ SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Açıkkapı, Turizm’de Türkiye’nin 2022 yılında yüzde 71 artışla 51.4 milyon ziyaretçi sayısına ulaştığını, 2023 yılının Ocak-Eylül döneminde 45,2 milyon ziyaretçinin ülkemizde ağırlandığını hatırlattı. Kişi başı turizmde gecelik gelirin 65 dolardan 100 dolara çıktığını belirten Açıkkapı, Kültür ve Turizm Bakanlığının bağlı kuruluşlarını da çalışmalarıyla dikkat çektiğini hatırlattı. TİKA’nın 5 kıtada 170’den fazla ülkede 30 bine yakın projeye imza attığını söyleyen Elazığ Milletvekili, “Türkiye Cumhuriyetinin şanlı bayrağını dünyanın her bir köşesinde gururla taşıyan , önemli projelere imza atan değerli TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı personeline de buradan selamlarımı iletiyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu. 

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR 

Açıkkapı, ayrıca Yunus Emre Enstitüsü’nün başarılı çalışmalarla dikkat çektiğini belirtirken, Türkçe kursları ve Türkçe öğretim platformunun başarılarını hatırlattı. Açıkkapı, Turizm’de hedefin 55.6 milyar dolar gelir olduğunun altını çizerek, “ Kültür ve Turizm Bakanlığının 2024 yılı bütçesi 38.96 milyar TL olarak belirlendiğini de söyleyen Açıkkapı, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesi aziz şehrimiz Elazığ ve güzel ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞIMIZIN ÇALIŞMALARI TÜM DÜNYADA TAKDİR GÖRÜYOR

Dışişleri Bakanlığının, Bakan Hakan Fidan’ın liderliğinde muhteşem işlere imza attığını, Türkiye’nin dünyadaki saygınlık seviyesinin günden güne arttığını vurgulayan Açıkkapı, “Bugün Ukrayna ve Rusya ile aynı anda görüşebilecek kadar saygınlığı olan en güçlü ülke Türkiye’dir.  Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın saygınlığı öne çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da , Sayın Dışişleri Bakanımız da dünyada dinlenen ve saygı duyulan liderler arasında yer alıyor. Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin girişimleriyle tahıl koridoru açılmasaydı, bugün batı ülkeleri ve Afrika ülkelerinde büyük gıda sıkıntılarını konuşuyor , açlıktan ölen bebeklerin acısını yaşıyor olacaktık. Tabi Türkiye’nin etkinliği tüm kıtalarda görülüyor.  Bunda büyük emekleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin.” dedi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONUNUN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, 2024 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına 625 milyar 780 milyon lira bütçe ayrıldığını söyledi. 

Açıkkapı, Bakanlığın başarılı çalışmaları neticesinde 2002 yılından 2023 yılına kadar 460 bin 52 engellinin kamu ve özel sektörde işe yerleştirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında iş hayatında önemli adımlar atıldığı ve atılacağını da söyleyen Açıkkapı, AK Parti iktidarının yeni dönemde de seçim vaatlerini bir bir yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini söyledi. Açıkkapı, “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın beklentilerini karşıladık.  İş hayatında barış ortamının sağlanması için bir çok düzenleme hayata geçirildi, geçirilmeye devam edecek. 2023 yılında işsizlik tek haneli rakamlara indi, daha da düşmesi hedeflerimiz arasında. Tabi gündemde asgari ücret var. Asgari ücretin belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile İşçi ve işveren sendikalarından oluşan komisyonun çalışmaları  devam ediyor.  AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hep altını çizdiği bir husus vardır ki işçimizi enflasyona ezdirmeyiz. Asgari ücret belirlenirken bunun ana kriter olacağını sayın bakanımız da vurguladı. Umuyoruz ki, asgari ücret işçinin de iş verenin de memnun olacağı bir tutar olarak belirlenir. Görüşmelerde her iki tarafta düşünülecektir.”  diye konuştu. 

MUHALEFETİN SIRTINDA KÜFE YOK! ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ SAMİMİ DEĞİLLER!

Muhalefetin asgari ücret tutar açıklamalarıyla ilgili soruya da yanıt veren Açıkkapı, “Muhalefetin sırtında küfe yok. Popülist açıklamalarla dikkat çekmek istemeleri gayet normal.  Muhalefet asgari ücret 150 bin lira olsun da diyebilir.  Asgari ücreti belirleyecek olan  Asgari Ücret Tespit Komisyonudur. İşçi, iş veren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı komisyonun çalışmalarına ve sürece saygı duymak gerekir. Asgari ücretle ilgili yaptıkları açıklamalarda samimi değiller “ şeklinde konuştu. 

YENİ ANASAYA ÇAĞRIMIZI YANITSIZ BIRAKILMASIN
Açıkkapı, Adalet Bakanlığı 2024 yılı bütçesine ilişkin bir soruya, “Evet, Bugün Adalet Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesini de görüşeceğiz. Buradan , Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce defalarca vurguladığı hukukun üstünlüğünü esas alan yeni bir Anayasa konusunda muhalefete yeniden çağrıda bulunmak istiyoruz.Gelin hukukun üstünlüğünü istiyorsanız bu teklifimizi cevapsız bırakmayın. Ayrıca reformlar ve vatandaşımızın takdirini kazanan duruşu ve adalet söz konusu olduğunda tarafsız tutumuyla gururumuz olan Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve değerli Adalet Bakanlığı personellerine aziz milletimiz ve güzel ülkemiz için yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Bakanlığımızın ve tüm bakanlıklarımızın 2024 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
    

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN