Açıkkapı: Aziz Şehrimizin Doğal Güzellikleri Korunmaya Devam Edecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Resmi Gazete'de yayımlanan Elazığ ve Maden ilçesi sınırları içerisindeki Hazar Gölü ve çevresine ilişkin Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım alanı tesciline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Alınan kararla birlikte bölgede planlı sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanlarının tescillendiğini vurgulayan Açıkkapı, toplam 10 etaptan oluşan doğal sit alanının1., 2. 3., 4., 5. ve 6. etaplarının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini. 7., 8. 9. ve 10. etaplarla ilgili kararların da  kısa süre içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanacağını  Sit alanında belirtilen 1. derece sit alanının sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanına, 2. derece sit alanının nitelikli doğal koruma alanına, 3. derece sit alanının ise kesin korunacak hassas alana karşılık geldiğini vurgulayan Açıkkapı, Söz konusu yeni yapılan etaplama çalışmalarında sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanının artış gösterdiğine vurgu yaptı. 

Bölgenin doğal güzelliğinin korunmasının yanı sıra turizm ve yapılaşmanın da sağlanabilmesine olanak sağlayacak adımların atılması hususunda gerekli girişimlerde bulunulduğunu vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı şunları söyledi:

İlgili alan 1991 yılında doğal sit alanı ilan edilmişti. Fakat , bilimsel araştırma raporuna dayanmadığı için mahkemeler bakanlık kararı işlemlerini durdurmuştu. Bu durum, vatandaşlarımızın tarım ve hayvancılık alanında devletimizin yaptığı desteklerden faydalanamamasına neden oluyordu. 

AZİZ ŞEHRİMİZİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ KORUNMAYA DEVAM EDECEK

Resmi Gazete’de yayımlanan ve yayımlanacak olan yeni kararlar bölgenin hem doğal güzelliğini koruma altına alacak hem de planlı yapılaşma ve turizm alanlarının yapımı birlikte vatandaşlarımızın beklentisi de karşılanmış olacaktır.Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanlarında; doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetlere, turizm ve yerleşimlere koruma amaçlı imar planı bulunması şartıyla Tabiat Varlıkları Koruma Şanlıurfa Bölge Komisyonu tarafından incelenerek izin verilebiliyor. 

Vatandaşlarımız bilsinler ki, AK Parti ve AK Partinin vekili olarak aziz şehrimizin doğal güzelliklerinin korunması , bunun yanında kıymetli hemşehrilerimizin mağdur olmaması hususunda gayretimiz sürecek. 


Bizim dualarımız da sevdamız da hep Elazığ’dır. Bu şehrin güzel insanları ve bu güzel şehir her şeyin en iyisine , en güzeline layıktır. Elazığ’ı görüp, buranın ekmeğini yiyip, suyunu içip de bu şehre sevdalı olmayan var mı? Tabii her zaman vurguladığımız bir nokta var, ne diyoruz,  Cumhurbaşkanımız , liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Elazığ’ımız da bu Türkiye yüzyılının en parlayan yıldızı olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN