Açıkkapı: KOOPDES Programı ile Genç ve Engelli Kooperatiflerine de Hibe Verilecek

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, KOOPDES programı ile kadınlara verilen hibe desteklerinin engelli ve gençleri de kapsayacağı şekilde genişletileceğini duyurdu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

2024 yılı için KOOP-DES  Programı'na başvuruların 20 Şubat’ta başladığını , başvuru işlemlerinin 30 Mart 2024 tarihine kadar Ticaret İl Müdürlüklerine yapılacağını hatırlatan Açıkkapı, "2020-2023 döneminde 628 kooperatifimizin 663 projesine toplamda 76 milyon lira destek sağlandı." derken, 2024 yılında KOOP-DES program kapsamının genişletileceğini vurguladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, "Kooperatiflerimiz, toplumun kalkınmasında ve ekonomik hayatın canlanmasında büyük bir role sahiptir. 2024 yılı KOOP-DES Programı ile kooperatiflerimizin daha fazla desteklenmesi, yeni projelerin hayata geçirilmesi ve böylece ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım daha atılmış olacak. Gençlerimiz ve engellilerimizi de kapsayacak programın genişletilmesine yönelik talimatları nedeniyle başta  Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Ticaret Bakanımıza ve ilgili tüm bürokratlara aziz şehrim Elazığ ve güzel ülkemiz adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ejder Açıkkapı ayrıca şu ifadeleri kullandı: 
2024 yılı KOOPDES programına Ticaret Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren tüm kooperatifler ve üst birlikleri başvuru yapabilecek.  Ortakların çoğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendiren kooperatiflerimiz, gençlerin çoğunlukta olduğu kooperatifler, engelli kooperatifleri , tarım satış kooperatifleri ve yenilikçi alanlarda faaliyet gösteren kooperatiflere hibe desteği sağlanacak.  Hayırlı ve uğurlu olsun.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN